Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Κέντρο... ο μεγάλος ρυθμιστής!


Υπογράφει ο νεαρός κύριος, Μπάμπης Καραγεωργίου*** 


Ο χώρος του κέντρου. Ο άγνωστος Χ της κάθε εκλογικής διαδικασίας. Σε ποιον ανήκει; Βλέπουμε από την μία τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και το Κίνημα Αλλαγής να προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα ευρύ κεντροαριστερό ακροατήριο-αλλά και οι δύο παρατάξεις να διανύουν μία φάση μεγάλης εσωστρέφειας- και από την άλλη την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ελκύει ένα σημαντικό κομμάτι των κεντρώων ψηφοφόρων.


Με την πρόθεση ψήφου και να είναι παγιωμένη υπέρ της ΝΔ και μάλιστα με διψήφια διαφορά μετά από 1,5 χρόνο στην εξουσία και τον ΣΥΡΙΖΑ να αδυνατεί να επωφεληθεί έστω και στο ελάχιστο την οποιαδήποτε κυβερνητική φθορά ένα ακόμη εντυπωσιακό εύρημα είδε το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega το 92% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής έχουν θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μιλάμε ξεκάθαρα για μία εισβολή του Πρωθυπουργού στον Κεντρώο χώρο που κάνει πράξη αυτό που τόσο χαρακτηριστικά αναγράφεται στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ : «Ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς.» Μία μεγάλη λαϊκή φιλελεύθερη παράταξη που ήρθε το 1974 να ενώσει όλους τους Έλληνες.


Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στο σύνδρομο του 3% αδυνατώντας να μετατραπεί σε κόμμα εξουσίας παρά τις ειλικρινείς (;) προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα. Όμηρος των τάσεων και των συνιστωσών του (Προεδρικοί,ΡΕΝΕ,Ομπρέλα κ.λ.π) δεν μπορεί να αγγίξει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.Ένα λογικό επόμενο θα σκεφτεί κανείς όταν κορυφαία στελέχη του υιοθετούν ακραίες απόψεις όπως η στήριξη στα αιτήματα του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα. Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά ότι ή θα αλλάξουν ή θα βουλιάξουν παραποιώντας λίγο την φράση-σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου.


Το ΚΙΝΑΛ κερδίζει όμως από αυτή την «κατάντια» του ΣΥΡΙΖΑ; Από ότι φαίνεται όχι καθώς έχει κολλήσει στο 6-8 % στις δημοσκοπήσεις. Έχοντας μπει σε ένα μακρύ εσωκομματικό προεκλογικό δρόμο με τους υποψήφιους Αρχηγούς και αντιπάλους της Φώφης Γεννηματά να ανοίγουν τα χαρτιά τους αρχής γενομένης από τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο όλα είναι ανοιχτά.


Ποιος θα πάρει το Κέντρο; Η απάντηση τουλάχιστον στην παρούσα φάση έχει κλειδώσει. Μένει να επαληθευτεί το 2023 στις κάλπες.


***Καραγεωργίου Χαράλαμπος

Φοιτητής Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.

Υπεύθυνος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς





 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου