Σάββατο 24 Απριλίου 2021

The ReMARKables: Ένας εκ των δημιουργών και διαχειριστών του DUMSPIROSPERO.GR, ο Παναγιώτης Σαλαβασίδης, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και το OfftRN

 



The ReMARKables: 



Ένας εκ των δημιουργών και διαχειριστών του DUMSPIROSPERO.GR, ο Παναγιώτης Σαλαβασίδης, 
μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και το OfftRN 


Πατέρας, Ένστολος, Έλληνας, Συν-Δημιουργός Ιστοσελίδας και ανήσυχο δημιουργικό πνεύμα!!! Ο Παναγιώτης Σαλαβασίδης μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και το OffTheRecordNews. 


ΤΗΕ REMARKABLES! 


Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητέ: Καταγωγή, ηλικία, επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια.



Κατάγομαι από το Κιλκίς, είμαι το 4ο κατά σειρά παιδί από τα 5 πολύτεκνης οικογένειας με ρίζες ποντιακές, ωστόσο κατοικώ στην Πάτρα από το 2003 όπου ήρθα λόγω της υπηρεσίας μου ως πρώτη μετάθεση κ εκ τότε εχω εγκατασταθεί εδώ και είμαι 37 ετών. Επαγγελματικά μιας κ ερωτήθηκα είμαι ένστολος της Π.Α προερχόμενος από την σχολή Σ.Τ.Υ.Α με ειδικότητα οπλουργός αεροσκαφών καθώς κ πυροτεχνουργός και φέρω τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού. Επίσης ασχολούμαι ημιεπαγγελματικά με το άθλημα του βόλεϊ και είμαι γενικότερα λάτρης του αθλητισμού, μιας κ από μικρή ηλικία είμαι στον χώρο αυτό. Είμαι διαζευγμένος και πατέρας ενός υπέροχου γιου, του Ιωάννη μου.



DumSpiroSpero… Δυνατό και ανερχόμενο. Μίλησε μας για αυτό.



DumSpiroSpero  μια   ιδέα   μια   σκέψη   μια   έμπνευση   4ανθρώπων φίλων που ήθελαν να κάνουν το κάτι διαφορετικό χωρίς να κουράζει   με   σκεπτικό   οι   αναγνώστες   να   περνούν   όσο   το   δυνατόν ευχάριστα είτε με τις ενημερώσεις ειδήσεων είτε με τα πλούσια άρθρα ανά   κατηγορία.   Ευελπιστούμε   ότι   αυτό   το   έχουμε   κερδίσει   σε εισαγωγικά κ φαίνεται από την αγάπη που μας έδειξε ο  κόσμος σε πολύ   σύντομο   χρονικό   διάστημα   καθότι   δεν   μετράει   πάνω   από   10μήνες ύπαρξης η σελίδα. Η συνέχεια σίγουρα θα δείξει την ποιότητα μας ωστόσο έχουμε πολλά στις σκέψεις για το μέλλον. Επομένως ας κρατήσουμε κ μόνο την ερμηνεία της ονομασίας που έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία, ΟΣΟ ΖΩ,ΕΛΠΙΖΩ…



Είσαι κοινωνικοποιημένο άτομο σε ότι αφορά κοινωνικά, διεθνή, περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα γύρω από τα ζωάκια, κλπ;



Ειμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημενος με τα κοινωνικά ζητήματα και τα περιβαλλοντολογικα. Αγαπώ  τα ζωά κ είμαι κάτοχος ενός σκύλου που λατρεύω και περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας μαζί. Είναι μια ωραία σχέση άνθρωπος και ζώο που θα ήταν όμορφο γενικότερα όλοι να είχαν αυτή την σύνδεση, σχέση, οι κάτοχοι κατοικίδιου σίγουρα αντιλαμβάνονται αυτό που εκφράζω.



Ποιο το παράπονο σου από την γενιά μας; Τι σε ενοχλεί;



Παράπονο, δεν ξέρω αν μπορώ να εκφράσω αυτή την λέξη αλλα σίγουρα θα ήθελα την γενιά μας πιο ευαισθητοποιημενη, σίγουρα πιο μορφωμένη γενικότερα κ σαφώς πιο ενεργή σε όλα τα θέματα όπως π.χ κοινωνικά, εργασιακά, πολιτικά, αθλητικά, θρησκευτικά ακόμα, κοινώς με ενέργεια για εξέλιξη και αγώνα για την ζωή με όνειρα και αξιες. 



Πως βιώνεις την οικονομική και κοινωνική κρίση που περνά η πατρίδα μας εδώ και 12-13 χρόνια; Τι σε ταλαιπωρεί; Εργασιακά, Κοινωνικά.



Μία δύσκολη, επώδυνη για πολλούς συνανθρώπους μας κατάσταση κυρίως όσων δεν είχαν κάποια μόνιμη εργασία και μισθό. Οτιδήποτε φέρνει κρίση οικονομική ή πάσης φύσεως φέρει και ψυχολογικό αρνητικό αντίκτυπο,εύχομαι να βγούμε δυνατοί κ σύντομα με χαμόγελα πάντα. 



Πως βίωσες και βιώνεις τον covid 19 και τα αποτελέσματα του;



Μία οδυνηρή κατάσταση και περίοδο που θα ήθελα ότι θα επιθυμούν όλοι, μια επιστροφή στην κανονικότητα καθώς έχουμε στερηθεί τις δραστηριότητες μας,τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, τις βόλτες μας και γενικότερα ότι μας γέμιζε και μας έδινε την διέξοδο να ξεφεύγουμε από την ρουτίνα της ημέρας. Ωστόσο προέχει η υγεία όλων μας κ οφείλουμε να προσέχουμε όχι μόνο για εμάς αλλά κ για τους συνανθρώπους μας. Εύχομαι με το καλό να φτάνουμε στο τέλος αυτής της κατάστασης. 



Μια θετική - ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο; Ποιο είναι το προσωπικό σου μότο; Η φράση που σε παρακινεί, αν θες, που σε εμπνέει.



Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά θετικά μηνύματα ελπίδας κλπ αλλά επειδή πρόσφατα βίωσα μια σειρά πολλών αρνητικών κ στενάχωρων καταστάσεων θα πω μόνο το εξής, Να ήμαστε ο εαυτός μας και να προσπαθούμε να χαμογελάμε. 



Υ.Γ: 


...θα ήθελα κλείνοντας αυτή την φιλοξενία αφού σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δώσατε και σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στην όλη προσπάθεια που κάνετε, να ευχηθώ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ Κ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους μας με τις οικογένειες και τα αγαπημένα μας πρόσωπα!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου