Κυριακή 25 Απριλίου 2021

The ReMARKables: H Άσπα Κοττά, η ανερχόμενη Ηθοποιός που γνωρίσαμε από τον ''ΗΛΙΟ'', μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και το OfftRN

 



THE REMARKABLES... 

77η συνέντευξη και μας μιλά η νεαρά κυρία, Άσπα Κοττά...

Η ανερχόμενη ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από τη καθημερινή και πετυχημένη σειρά «Ήλιος».

Νέα, ωραία, λαμπερη, μορφωμένη και γεμάτη οράματα και φλόγα! 

(Η συνέντευξη δόθηκε στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά)


Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητή: Καταγωγή, Οικογένεια, Επάγγελμα, Σπουδές, Χόμπι, τρέχουσα καθημερινότητα σου κλπ.


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου και ενώ πάντα εργαζόμουν παράλληλα σε διάφορους τομείς, αποφάσισα να κάνω μια παύση για να αναζητήσω τι πραγματικά θέλω να κάνω. Στο σημείο αυτό, μπήκε η υποκριτική στη ζωή μου... Ξεκίνησα με σεμινάρια και έπειτα σπούδασα στη Δραματική Σχολή Αθηνών Ίασμος.


Μένεις Ελλάδα ή φεύγεις εξωτερικό… και γιατί; Αν πας έξω θα γύριζες ποτέ; Τι θα σου λείψει πιο πολύ από τον τόπο μας;


Δύσκολα θα έμενα εκτός Ελλάδος για μεγάλο διάστημα, πιστεύω. Ζούμε σε μια πανέμορφη χώρα που συνδυάζει τα πάντα. Ωστόσο, θα μου άρεσε πολύ να ταξιδέψω και να γνωρίσω καινούργια μέρη και ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα!


Είναι οι 50-60plus έτοιμοι να μας δεχθούν ως γενιά του αύριο; Επαγγελματικά, Κοινωνικά, Πολιτικά.


Έμπρακτα, δεν γίνεται να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις, είτε υπάρχει χάσμα γενεών, είτε όχι. Θεωρώ πως η γενιά μας διαθέτει πολλά εφόδια. Χαίρομαι πάρα πολύ όταν άτομα από τις μεγαλύτερες γενιές μας ενθαρρύνουν και μας υποστηρίζουν σε επαγγελματικό, κοινωνικό και πνευματικό επίπεδο. Αυτό είναι από μόνο του κάτι πολύ ελπιδοφόρο.

 

Είσαι κοινωνικοποιημένο άτομο σε ότι αφορά κοινωνικά, διεθνή, περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα γύρω από τα ζωάκια, κλπ; 


Είναι πολύ σημαντικό που στις μέρες φαίνεται να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και ενημερωμένοι σε κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Υπάρχει πλέον μεγαλύτερη ενσυναίσθησηΟ πυρήνας μας είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον. Οφείλουμε να προσπαθούμε ώστε να συνυπάρχουμε αρμονικά, με αγάπη και σεβασμό, τόσο μεταξύ μας όσο και με το ίδιο. Αυτή η προσπάθεια είναι αέναη. Πρέπει να είναι στάση ζωής για όλους μας. Είναι, επίσης, πολύ ευχάριστο πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται όσον αφορά στα ζώα. Τα φιλοζωικά σωματεία και οι εθελοντές αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Τα ζωάκια έχουν ανάγκη από την προστασία και την αγάπη μας!

 

Ποιά η γνώμη σου για το “Me toο” στην Ελλάδα;


Το “Me too” αποτυπώνει την εξέλιξη μας κοινωνικά. Εμφανίστηκε σαν μια ανάσα αισιοδοξίας. Ο μεγαλύτερος και ο πιο ευγενής σκοπός που μπορεί να έχει κάποιος είναι να είναι Άνθρωπος. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ψυχή είναι πάνω από όλα. Η παιδεία ενός ανθρώπου έχει να κάνει με την ευγένεια, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό. Αισθάνομαι τυχερή και ευγνώμων για όλο αυτό. Άνοιξε ένας δρόμος για εμάς και για τις επόμενες γενιές. Μια μορφή εξυγίανσης που ελπίζω να διαρκέσει στο χρόνο, να ενδυναμωθεί και να έχει αντίκτυπο σε οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο.


Σε γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή σου στην σειρά «Ήλιος». Πώς ήταν η εμπειρία;


Αρχικά γι’αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την Casting director, Ηρώ Γάλλου, που με εμπιστεύθηκε. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, συνεργάστηκα με αξιόλογους και ταλαντούχους ανθρώπους, που αγαπούν αυτό που κάνουν. Και είναι πραγματικά πολύ σημαντικό και ανεκτίμητο, μέσα σε όλες τις δυσκολίες που έχει φέρει η πανδημία στη ζωή μας, να βλέπεις ανθρώπους χαρούμενους στη δουλειά τους. Ο ρόλος μου ήταν «της κακιάς». Η Σόνια είναι μια δολοπλόκος γυναίκα, κάτι πολύ μακρινό από μένα σε σχέση με το πώς είμαι στην προσωπική μου ζωή!


Πως βίωσες και βιώνεις τον sars - covid 19 και τα αποτελέσματα του;


Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο και βαθειά δυσάρεστο για όλους. Έφυγαν πολλοί άνθρωποι από τη ζωή και άλλοι τόσοι απέχουν από την εργασία τους. Όλοι πιστεύω έχουμε επηρεαστεί ψυχολογικά και οικονομικά. Πέραν από υπομονή, απαιτείται και τεράστια προσπάθεια πλέον, σε όλα τα επίπεδα. Εύχομαι πραγματικά να τελειώσει σύντομα.

 

Μια θετική - ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο; Ποιο είναι το προσωπικό σου μότο; Η φράση που σε παρακινεί, αν θες, που σε εμπνέει.


Η ζωή είναι πραγματικά πολύ μικρή αλλά και όμορφη. Να μην αφήνουμε ούτε μια μέρα να περνάει χωρίς να γελάμε και να κάνουμε όσα αγαπάμε!











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου