Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν βλέπω τον Πρωθυπουργό να σκέφτεται εκλογές ή σαρωτικές αλλαγές καθώς κύριο μέλημά του είναι, όπως είπε, να δουλέψουν οι μηχανές στο φουλ την ερχόμενη περίοδο


Την άποψη ότι με τη στάση του τις τελευταίες δέκα ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τίναξε στον αέρα τις προσπάθειες προσέγγισης Ισραήλ, Ευρώπης και Μουσουλμάνων εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι τους τελευταίους έξι μήνες είχε γίνει προσπάθεια προσέγγισης της Ευρώπης, την οποία δυναμίτισε το τελευταίο δεκαήμερο, με τη στάση του ο Τούρκος Πρόεδρος. «Τους τελευταίους 6 μήνες έκανε προσπάθεια προσέγγισης της Ευρώπης, τις τελευταίες 10 μέρες τίναξε στον αέρα με τη στρατηγική του τις κινήσεις προσέγγισης με Ευρώπη, Ισραήλ, και Μουσουλμάνους, και γύρισε στη λογική της προσπάθειας να εμφανιστεί ως ο αρχηγός του μουσουλμανικού κόσμου, ηγετικό ρόλο που δεν του αναγνωρίζει κανένας στον αραβικό κόσμο. Αυτό θα του δημιουργήσει ακόμα πιο πολλά προβλήματα» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.


Παράλληλα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Ερντογάν για την Ευρώπη, η έμμεση απειλή του για Γαλλία και Γερμανία για ανάμειξη στις εκλογές τους, « θα πολλαπλασιάσουν τις αντιδράσεις. Μια στρατηγική για εσωτερική κατανάλωση που κοστίζει στον Ερντογάν». Απαντώντας αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι τα μνημόνια συνεργασίας με τον βόρειο γείτονα μας πρέπει να πάνε το ταχύτερο στη βουλή για ψήφιση, τονίζοντας ότι ο λόγος καθυστέρησης είναι το βαρύ νομοθετικό έργο του κοινοβουλίου. «Πολιτικό πρόβλημα για την ψήφιση των μνημονίων δεν υπάρχει εξ αρχής είχαμε πει ότι άπαξ η συμφωνία υπογραφεί θα τηρηθεί και θα τιμηθεί καθώς η χώρα έχει συνέχεια και σοβαρότητα» υπογράμμισε. Σχολιάζοντας τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι δεν βλέπει τον Πρωθυπουργό να σκέφτεται εκλογές ή σαρωτικές αλλαγές καθώς κύριο μέλημά του είναι, όπως είπε, να δουλέψουν οι μηχανές στο φουλ. Παράλληλα, τόνισε ότι καλώς πράττει ο Αλέξης Τσίπρας και περιοδεύει για να έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα, γιατί «δίνει μάχες με ανεμόμυλους». Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι τα λεγόμενα προνόμια των εμβολιασμένων θα είναι αντισυνταγματικά, εφόσον δεν ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλους τους πολίτες. «Για να δώσεις προνόμια στους εμβολιασμένους, θα πρέπει κατ’ αρχήν να δώσεις την ευκαιρία σε όλους να έχουν εμβολιαστεί», κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου