Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

The ReMARKables: Η Στέλλα Μπίζιου, Βουλευτής Λάρισας με την Νέα Δημοκρατία, μιλά στο OfftRN και τους Τσάκωνα Ραφαηλία - Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

 


Η κα. Στεργιανή (Στέλλα) Νικολάου Μπίζιου, Βουλευτής Λαρίσης με την Νέα Δημοκρατία, μιλά στο OffTheRecordNews και τους Τσάκωνα Ραφαηλία και Μαρκόπουλο Χ. Θωμά 


Λίγα λόγια για την εκλεκτή καλεσμένη μας, η 99η THE REMARKABLES Συνέντευξη μας... 


Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελασσόνα Λάρισας.


Επάγγελμα: Δικηγόρος. Το 2014 αποκτά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τον τίτλο της Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας.


Σπουδές:


-Πτυχίο Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


-Μεταπτυχιακές Σπουδές: MSc in Business Administration for Lawyers) του ALBA Graduate Business School of Athens με εξειδίκευση στο Εμπορικό και το Τραπεζικό Δίκαιο


Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά.


Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες


-Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Λάρισας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.


Ορίζεται Μέλος:


-της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων


-της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων


Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες


Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» απ’ όπου έλκει την ιδιαίτερη καταγωγή της.


Αρχικά θα μας πεις τα βασικά για σένα αγαπητή Στέλλα: 

Καταγωγή, Οικογένεια, Επάγγελμα, Σπουδές, Χόμπι – Ελεύθερος Χρόνος.


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελασσόνα από δύο υπέροχους γονείς το Νίκο και την Βέτα και έχω δύο αδέρφια τον Γιώργο και τον Δημήτρη. Είμαι απόφοιτος της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου 15 χρόνια τώρα. Σταμάτησα μόνο μετά την εκλογή μου. Ο ελεύθερος χρόνος ενός πολιτικού είναι αλήθεια πως είναι λιγοστός. Όταν δεν βρίσκομαι στη Βουλή ή στο πολιτικό μου γραφείο προσπαθώ να περνάω χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά μου, γιατί πραγματικά μου λείπουν αυτό το διάστημα. Δεν λέω όχι σε ένα καλό βιβλίο και σε καλό φαγητό με φίλους.


Είναι οι 55 – 60 plus έτοιμοι να μας δεχθούν ως γενιά του αύριο; 

Επαγγελματικά, Κοινωνικά, Πολιτικά.


Δεν πιστεύω ότι οι γενιές βρίσκονται απέναντι η μία στην άλλη. Η διαδοχή των γενεών είναι κανόνας της φύσης και νομοτελειακά κάθε γενιά θέλει την βελτίωση της επόμενης, προκειμένου να επιτυγχάνεται βελτίωση του ανθρώπινου είδους. Εξάλλου οι προηγούμενες από μας γενιές είναι οι γενιές των γονιών και των παππούδων μας, ενώ οι επόμενες είναι τα παιδιά μας. Η συνεργασία και ο σεβασμός στις αξίες και στα βιώματα της κάθε γενιάς είναι, νομίζω, το μυστικό της επιτυχίας.


Ελλάδα 200 χρόνια Ελευθερία. 

Τι οράματα σε γεμίζει όλο αυτό;


Το 2021 είναι θα έλεγα, μια συμβολική χρονιά για όλους τους Έλληνες, μια εμβληματική χρονιά. Γιορτάζουμε 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης. Μέσα σε αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο, ένα δημοκρατικό κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα αυτά βέβαια δεν ήρθαν εύκολα, χρειάστηκε πολλές γενιές να δουλέψουν, να θυσιαστούν, να ματώσουν. Προσωπικά θεωρώ ότι το 2021 πρέπει να είναι μια χρονιά στοχασμού. Όλοι μαζί πρέπει να δούμε, να συζητήσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε για το αύριο της χώρας μας. Ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία, γιατί βλέπω ότι η Ελλάδα διαθέτει προοπτική και ικανότητα να αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση. Είμαι βέβαιη ότι το στοίχημα του αύριο θα το κερδίσουμε.


Me Too Greece… 

πόσο αισιόδοξη είσαι με αυτή τη νέα διαδικασία;


Είμαι πολύ αισιόδοξη. Και θα σας πω γιατί. Η ελληνική κοινωνία είναι μια κοινωνία κατά βάση έντιμη και ηθική. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι αγκάλιασε τα θύματα, αγκάλιασε τις γυναίκες και τους άντρες που βγήκαν δημόσια να μιλήσουν για την προσωπική τους δοκιμασία. Αναπόφευκτα πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις, πάντα θα υπάρχουν εγκληματίες. Σαν πολιτεία οφείλουμε να έχουμε τους θεσμούς, το νομικό πλαίσιο που θα προστατεύσει τα θύματα. Ήδη τον προηγούμενο μήνα με νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών θεσμοθετήσαμε το γραφείο Συμβούλου Ακεραιότητας, στον οποίο οι υπάλληλοι θα μπορούν να αναφέρουν περιστατικά κατάχρησης εξουσίας και σεξουαλικής παρενόχλησης, τόσο από συναδέλφους όσο και από προϊσταμένους. 


Και το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται σχέδιο νόμου με το οποίο φέρνουμε προς κύρωση στη Βουλή τη Σύμβαση 190 του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας και δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την καταπολέμηση του φαινομένου, με γνώμονα τις καλές πρακτικές των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Μπορεί ο θόρυβος να έχει κοπάσει, αλλά για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το ζήτημα δεν έχει ξεχαστεί. Η εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία αποτελεί για εμάς προτεραιότητα.


Πως βίωσες και βιώνεις τον sars – covid 19 και τα αποτελέσματα του;


Για περισσότερο από ένα χρόνο βίωσε όλος ο πλανήτης μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ήρθαμε αντιμέτωποι με κάτι αόρατο, οι συνέπειες του οποίου όμως γίνονται πολύ ορατές και επώδυνες όταν βλέπουμε ανθρώπους γύρω μας να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και δυστυχώς πολλοί να χάνουν και τη ζωή τους. Στις αρχές του πρώτου lock down το κυρίαρχο συναίσθημα μου ήταν η αγωνία που πήγαζε κυρίως από την έντονη θέληση μου να προστατέψω τους ανθρώπους γύρω μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Αργότερα και όσο η επιστήμη μας έδινε περισσότερα στοιχεία αισθάνθηκα πιο ασφαλής τηρώντας τα μέτρα και τις οδηγίες των επιστημόνων.


Σαφώς στερήθηκα την παρέα των φίλων μου, την διά ζώσης επικοινωνία με τους ανθρώπους, την φυσική παρουσία κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, αφού η παρουσία μας στο κοινοβούλιο περιορίστηκε δραματικά και χρειάστηκε να λειτουργούμε σχεδόν αποκλειστικά μέσω τηλεδιασκέψεων. Η τεχνολογία όμως μας έδωσε τη δυνατότητα να διατηρήσουμε επαφή έστω και εξ αποστάσεως. Ευτυχώς τώρα το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται ταχύτατα, οι νέες γενιές ανταποκρίνονται θετικά και φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα έχουμε χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και θα έχουμε ανακτήσει την κανονικότητά μας.


Σου δίνουμε ένα τζίνι με 3 ευχές… 

ποιες ευχές κάνεις;


Υγεία, Υγεία, υγεία.


Μια θετική - ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο;

Ποιο είναι το προσωπικό σου μότο; 

Η φράση που σε παρακινεί, αν θες, που σε εμπνέει.


Θέλω κάθε μέρα να πραγματοποιώ έναν στόχο όσο μικρός και αν είναι, κάτι που να συμβάλει θετικά στη ζωή των συμπολιτών και του τόπου μου. Είναι ο λόγος που βρίσκομαι στην πολιτική.







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου