Τρίτη 25 Μαΐου 2021

''To Tρίτο Λάθος'' είναι εδώ... από τον κο. Κωνσταντίνο Μανίκα και τις Εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ


"Το Τρίτο Λάθος" είναι το 2ο μέρος μιας άτυπης τριλογίας. 


Όπως είχα πει στην κεντρική παρουσίασή του πρώτου μου βιβλίου "Στην ψυχή του ηγεμόνα", άρχισα τη συγγραφή με μια μυθιστορηματική - ψυχαναλυτική προσέγγιση στην κρυφή ψυχοπαθολογία της επαγγελματικής πολιτικής. Στο "Τρίτο λάθος" περνάω, και πάλι με μυθιστορηματικό τρόπο, στο κοινωνικό επίπεδο και τις συνέπειες τις κρίσης, και όχι μόνο, στα άτομα και το σύνολο. Η απογοήτευση, η κατάθλιψη, η αυτοκτονία, όλα μέρος των αντιδράσεων μας στα προβλήματα. Θα ακολουθήσει το 3ο βιβλίο με το επίκεντρο να βρίσκεται στην επικοινωνία και τις διαπροσωπικές σχέσεις.


Στο "Τρίτο Λάθος", θα βρείτε τις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων. Τρεις άνθρωποι που περνούν από ένα διαμέρισμα, σε διαφορετικές στιγμές, κι αφήνουν το δικό τους στίγμα, τη δική τους ιστορία. Μια νέα κοπέλα που έρχεται στις Αθήνα για σπουδές αλλά η ματαιοδοξία τη στέλνει στην αγκαλιά της νύχτας και τον έρωτα ενός από τις πιο σκοτεινούς ανθρώπους. Ένας επαγγελματίας που πάλεψε για να αποκτήσει περιουσία και μια σχετική οικονομική άνεση, βλέπει όλα να γκρεμίζονται από την κρίση και βρίσκεται μπροστά σε καίριο υπαρξιακό δίλημμα. Αξίζει να ζεις μια τέτοια ζωή;


Ο Κλεόβουλος δεν είναι απλώς ένας γείτονας από την απέναντι πολυκατοικία που παρακολουθεί τις ζωές όλων. Το μυστικό του, αποδεικνύει ότι μπορούμε να βρούμε τις αντοχές να ανταπεξέλθουμε από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες. "Το Τρίτο Λάθος" θέλει να αποτελέσει ένα έναυσμα για την αφύπνιση των συνειδήσεων μας. Να δείξει ότι η εσωτερική δύναμη δεν είναι μια κενή έννοια. Αν πραγματικά το επιθυμούμε η ελπίδα μπορεί να ανθίσει και στα, φαινομενικά, πιο άγονα "χώματα".






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου