Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

ACFE Anti-Fraud Education Partnership: Μεγάλη διεθνής διάκριση για το Παν. Μακεδονίας και τον καθηγητή κο. Δημήτρη Β. Σκιαδά


H καταπολέμηση της απάτης σε κάθε μορφή της αποτελεί μια βασική προτεραιότητα παγκοσμίως. Για το λόγο αυτό, ο παγκόσμιος οργανισμός Association of Certified Fraud Examiners (ACFE), με μέλη σε πάνω από 190 χώρες σε όλο τον πλανήτη, πιστεύει ότι βασικό στοιχείο αυτή της προσπάθειας είναι η παροχή γνώσεων σε επαγγελματίες κάθε κλάδου, τις οποίες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό, από το 2002, η ΑCFE, ενισχύει τους φορείς ανώτατης εκπαίδευσης προωθώντας τη δημιουργία ακαδημαϊκών μαθημάτων με αντικείμενο την έρευνα και την καταπολέμηση της απάτης.


Έτσι δημιουργήθηκε το ACFE Anti-Fraud Education Partnership στο πλαίσιο του οποίου παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό και αξιοποιούνται εξειδικευμένοι εισηγητές – Πιστοποιημένοι Ελεγκτές κατά της Απάτης σε πανεπιστήμια ανά τον κόσμο ώστε αυτά να καταστούν πάροχοι γνώσης και εκπαίδευσης κατά της απάτης.


Στο πλαίσιο αυτό, και μετά την πιστοποίηση του Καθηγητή κ. Δημητρίου Σκιαδά, (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), ως Ελεγκτή κατά της Απάτης από την ACFE, με βάση την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, και σε συνεργασία του ίδιου με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, υπεβλήθη αίτηση για ένταξη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο ACFE Anti-Fraud Education Partnership.



Κατόπιν αξιολόγησης της ακαδημαϊκής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με ειδική έμφαση και αναφορά στα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύουν σε σχέση με την καταπολέμηση της απάτης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μέσω του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με απόφαση της ACFE, έγινε μέλος της ACFEAnti-FraudEducationPartnership. 


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σχετικό δελτίο τύπου: 

https://www.uom.gr/10177-to-panepisthmio-makedonias-meso...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου