Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Ως εδώ! - κείμενο από τον Καραγεωργίου Μπάμπη


Πριν λίγες μέρες ένα 14χρονο κορίτσι έφυγε από την ζωή εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους στην επέμβαση γαστρικού δακτυλίου που είχε υποβληθεί. Ποιός όμως ο λόγος που ένα τόσο νεαρό κορίτσι οδηγήθηκε σε αυτή την επέμβαση και τελικά στον θάνατο; Ήταν το bulling που δεχόταν λόγω των κιλών της!


Πρέπει επιτέλους να αρχίσει μια μεγάλη κουβέντα που θα οδηγήσει σε ουσιαστικές λύσεις ώστε τέτοιες συμπεριφορές να αποτελέσουν παρελθόν. Είναι αδιανόητο και φρικτό ένας άνθρωπος να γίνετε θύμα-στόχος αρνητικών σχολίων και εκφοβισμού λόγω της σωματικής του διάπλασης. Ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο δεν αρκεί όμως. Είναι πρώτα από όλα ζήτημα παιδείας και δυστυχώς χωρίς αυτήν τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Χρειάζονται συνεχείς και αδιάκοπες εκστρατείες, ενημερώσεις κτλ έτσι ώστε ο εκφοβισμός και η βία να πάψουν να υπάρχουν.


Κάθε φορά που διαβάζω για τέτοιου είδους περιστατικά νιώθω την ίδια αηδία και θυμό. Πόσο μικρόψυχο ανθρωπάκι πρέπει να είναι κάποιος για να φτάσει στο σημείο να ασκεί ψυχική ή ακόμα και σωματική βία σε έναν άνθρωπο λόγω του βάρους του. Αρκετοί άνθρωποι έκλαψαν μέχρι τώρα.


Τον κόσμο τον χαλάνε τα άσχημα μυαλά, τα μυαλά που η "αισθητική" τους δεν αντέχει μερικά κιλά παραπάνω. Ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να είναι όσα κιλά θέλει, να κυκλοφορεί όπως θέλει και χωρίς να δώσει αναφορά σε ΚΑΝΕΝΑ!


***Καραγεωργίου Μπάμπης


Συντάκτης - Αναλυτής Πολιτικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Ζητημάτων 

Καραγεωργίου Χαράλαμπος, Φοιτητής Ιστορίας Δ.Π.Θ. / Στέλεχος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θράκης. Η ενεργή συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου του τον οδήγησε στην ενασχόληση του με τα κοινά τόσο μέσω της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας ως υπεύθυνος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων στο Κιλκίς όσο και μέσω πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής. Θέλει να εξωτερικεύει τις απόψεις του για θέματα που τον αφορούν τόσο με την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους όσο και με το κομμάτι της αρθρογραφίας - στο παρόν site και στην ηλεκτρονική έκδοση της Γνώμης Κιλκίς - την οποία βρίσκει μια πολύ ευχάριστη και δημιουργική ασχολία με θέματα κυρίως που αφορούν την πολιτική και την τοπική κοινωνία. Προσφάτως ξεκίνησε να ασχολείται και με το κομμάτι των συνεντεύξεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου