Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Μακρά σειρά από συναντήσεις και επισκέψεις από τον Προέδρο Ε.Κ.Ο. Επιστημόνων Ηνωμ. Βασιλείου, νεαρό κύριο Μιχάλη Αράπη


Σειρά από πολιτικές , κοινωνικές και οικονομικές συναντήσεις και κομματικές επαφές και επισκέψεις είχε ο Προέδρος Ε.Κ.Ο. Επιστημόνων Ηνωμ. Βασιλείου, νεαρός κύριος Μιχάλης Αράπης. Υπερδραστήριος και αεικίνητος... 

Συνάντηση εργασίας με τον Αντιδήμαρχο Δόµησης & ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικού & ΛΤΕ, Δήμου Πειραιώς κ. Δημήτρη Αράπη.

(Διευκρινίζεται λόγω κοινού επιθέτου ότι υπάρχει κοινή Μανιάτικη καταγωγή αλλά όχι άμεση συγγένεια!) 

Ο κ. Δ. Αράπης είναι Πολιτικός Μηχανικός με έντονη παρουσία στα κοινά του Πειραιά.

Διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πειραιώς και Νήσων και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους M.Sc. και M.B.A.

Ο κ. Μ. Αράπης τον ενημέρωσε για τις δράσεις και τα μελλοντικά πλάνα της οργάνωσης και τον συγχάρηκε για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην πόλη. 

Επιπλέον είχε την ευκαιρία να αναλύσει την πρόταση του για την αντιμετώπιση των εγκαταλελειμμένων κτηρίων που αποτελούν πρόβλημα για όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Η ενδελεχής πρόταση/σχέδιο νόμου εκπονήθηκε πέρυσι και τυχόν εφαρμογή της θα συνέβαλε στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε πολλές περιοχές, ειδικά του Πειραιά.

Ο κ. Δ. Αράπης ανέφερε ότι παρακολουθεί το έργο της ομάδας στα social media και ευχαρίστησε για την υποστήριξη της οργάνωσης προς το έργο του Δημάρχου κ. Μώραλη και του Δημοτικού Συμβουλίου γενικότερα. (20/07/2021)

Συνάντηση συνεργασίας με τον Υπεύθυνο Προγράμματος της Ε.Κ.Ο. Επιστημόνων ΗΒ κ. Σωτήρη Λεβάκο. 

Ο κ. Λεβάκος είναι κάτοχος διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. 

Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (M.Sc.) στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνων καθώς και μεταπτυχιακό (M.Sc.) στα Control Systems από το Imperial College London. Συζητήθηκαν μελλοντικές δράσεις και ο προγραμματισμός της οργάνωσης για τη νέα περίοδο. 

Επίσης ο κ. Λεβάκος παρουσίασε στοιχεία από την πολύ ενδιαφέρουσα και καινοτόμα διδακτορική διατριβή με θέμα το Strategic Foresight και τίτλο “Scenario planning: 

an empirical investigation of methodology and practice” που εκπόνησε στο University of Cambridge. (21/07/2021)

Συνάντηση εργασίας μαζί με τον Υπεύθυνο Προγράμματος της οργάνωσης κ. Σωτήρη Λεβάκο με τον δημοσιογράφο και Blog Editor της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post – (HuffPost Greece) κ. Δημοσθένη Γκαβέα. 

Το έγκριτο ειδησεογραφικό website φιλοξενεί συχνά άρθρα στελεχών μας!

Ο κ. Γκαβέας ενημερώθηκε για τις δράσεις και τα μελλοντικά πλάνα της Ε.Κ.Ο. μας. Επιπλέον συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και δυνατότητα μελλοντικών συνεργασιών. 

Ο κ. Γκαβέας ανέφερε ότι παρακολουθεί το έργο και την ιδιαίτερα ενεργή παρουσία της οργάνωσης στα social media και ευχαρίστησε για την υποστήριξη μας προς το δημοσιογραφικό οργανισμό. (22/07/2021)

Ενδιαφέρουσα φιλική συνάντηση μαζί με τον Υπεύθυνο Προγράμματος κ. Σωτήρη Λεβάκο με τον νέο συγγραφέα κ. Ρότζερ Σάμαα.

Ο κ. Σάμαα αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα που απασχολούν τους νέους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Επιπλέον έγινε συζήτηση για το περιεχόμενο των πολύ ενδιαφερόντων βιβλίων του και άλλων ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος. (22/07/2021)

Συνάντηση εργασίας με τον γνωστό δικηγόρο Πειραιώς κ. Ηλία Σκαφιδά. Ο κ. Σκαφιδάς είναι Νομικός (LL.B.) και οικονομολόγος (B.Sc.) και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους Νομικής (LL.M.) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A.). 

Είναι Δικαστικός Πραγματογνώμονας Τραπεζικού και Ασφαλιστικού Δικαίου καθώς και ειδικός σε θέματα Νομιμοποίησης Εσόδων Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο κ. Σκαφιδάς αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. 

Έχει πολυσχιδή κοινωνική δράση και έχει βραβευτεί από τον Δήμο Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών προς αναγνώριση της εθελοντικής προσφοράς του κατά την προσφυγική κρίση του 2016.

Ο κ. Αράπης τον συγχάρηκε για το έργο του και τον ενημέρωσε για τις δράσεις, τις προτάσεις και τα μελλοντικά πλάνα της Ε.Κ.Ο. μας. Επίσης ενημερώθηκε από τον κ. Σκαφιδά και συνεργάτες του για τις εξελίξεις και τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των δικηγόρων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. (23/07/2021)

Φιλική συνάντηση στελεχών της οργάνωσης στην Αθήνα

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Αράπης, ο Υπεύθυνος Προγράμματος κ. Σωτήρης Λεβάκος, η Υπεύθυνη Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κα Νατάσα Μαράκα (αριστερά) και ένα από τα νέα αξιόλογα μέλη μας η κα Ελένη Σωτηροπούλου (κέντρο). (23/07/2021)

Επίσκεψη στο πανέμορφο ορεινό χωρίο Άμπλιανη (Δήμος Καρπενησίου) του Νομού Ευρυτανίας. Προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής της ημέρα του εορτασμού της ιστορικής Εκκλησίας. 

Πλακέτα στην πλατεία του χωριού εις μνήμη της συνέλευσης οπλαρχηγών υπό τον Στρατηγό Γεώργιο Καραϊσκάκη που οδήγησε στην περίφημη και νικηφόρα Μάχη της Άμπλιανης στις 14/07/1824. (26/07/2021)

Επίσκεψη στην "Σχολή Ελληνικών Γραμμάτων της Ρούμελης επί Τουρκοκρατίας" στην Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας του Νομού Ευρυτανίας. (28/07/2021)

Συνάντηση εργασίας με τον κ. Νίκο Κορδόση, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κέντρου Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. 

Πρόκειται για έναν Κοινωφελή Ιδιωτικό Πολιτιστικό Οργανισμό κάτω από την ομπρέλα του οποίου λειτουργούν το Ιστορικό Μουσείο, η Πολιτιστική Βιβλιοθήκη και ο Ξενώνας Τέχνης της Ιερής Πόλης. Επίσης λειτουργεί το νέο, εντυπωσιακό και μοναδικό στο είδος του στην Πατρίδα μας Μουσείο Άλατος. 

Ο κ. Κορδόσης είναι γνωστός δικηγόρος της πόλης, έχει τεράστιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο επί σειρά δεκαετιών και αρθρογραφεί συχνά για πολιτιστικά και άλλα ζητήματα.

Υποδέχθηκε θερμά τον κ. Αράπη και τον ξενάγησε στους χώρους του πρωτοποριακού μουσείου. 

Ο κ. Κορδόσης, είναι ένας οραματιστής ευπατρίδης που έχει λαμπρές ιδέες και πλάνα για ακόμη μεγαλύτερη προβολή της μαρτυρική πόλης και της πλούσιας ιστορίας της. 

Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προοπτικές συνεργασίας για την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στο ΗΒ. (29/07/2021) 



















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου