Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Δόμνα Μιχαηλίδου: Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών


Κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών διαβεβαίωσε η  υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για την Πρόνοια και την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για ένα θέμα που απασχολεί κάθε χρόνο πολλούς γονείς, με αφορμή την έναρξη των εγγραφών με κρατικά voucher.   


Τα οριστικά αποτελέσματα για εγγραφές με voucher σε βρεφονηπιακούς σταθμούς


«Καμία αίτηση για βρεφονηπιακό σταθμό δεν έχει απορριφθεί. Έχουν αυξηθεί τα όρια στα εισοδηματικά κριτήρια, μέχρι τις 33.000 ευρώ» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία σχολίασε για την κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση: «Άκουσα ωμά ψέματα από τον ΣΥΡΙΖΑ. αλλά μπήκαν 13.500 παιδιά παραπάνω σε σχέση με πριν».   

   

Οι αναστολές στην εργασία έφεραν αύξηση των εμβολιασμών


Η κυρία Μιχαηλίδου επιβεβαίωσε ότι υπερδιπλασιάστηκαν στις προνοιακές δομές οι εμβολιασμοί των εργαζομένων μετά την έναρξη της υποχρεωτικότητας του μέτρου, ενώ ανέφερε σχετικά με τα ποσοστά σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές ότι από το 42% εκτινάχθηκαν σε ποσοστό πάνω από το 90%. Μια αύξηση που εκτιμάται ότι οφείλεται στις αναστολές στην εργασία σε όσους αρνούνται τον εμβολιασμό στις ίδιες δομές.


Νέοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί από τον Σεπτέμβριο         


Όσον αφορά τον αν έχει προνοήσει η κυβέρνηση να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν με τους εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή, λόγω άρνησης εμβολιασμού,  η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε ότι οι προσλήψεις που έγιναν από τον Μάρτιο στις δομές αυτές ήταν αυξημένες κατά 33%, ενώ όπως φαίνεται, με βάση τα στοιχεία δεν πρόκειται να απουσιάσει ποσοστό εργαζομένων μεγαλύτερο του 5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου