Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Το Κέντρο μπορεί - Κείμενο από τον Καραγεωργίου Μπάμπη


Υπογράφει ο νεαρός κος. Καραγεωργίου Χαράλαμπος (Μπάμπης)*


Ο πολιτικός χώρος του κέντρου υπήρξε ανέκαθεν το μεγαλύτερο κομμάτι του εκλογικού σώματος. Είναι οι πολίτες που θέλουν μια κοινωνία ανοιχτή στην πρόοδο, μία κοινωνία ανοιχτή σε κάθε τι καινοτόμο πάντα με κύριο και βασικό γνώμονα την ελευθερία του ατόμου και την δυνατότητα ανάπτυξης του.


Σε μια περίοδο που η Ελλάδα μας υποφέρει από σωρεία προβλημάτων όπως η υγειονομική και η οικονομική κρίση η άνοδος των κεντρογενών δυνάμεων αποτελεί μονόδρομο για έξοδο από το τέλμα, των δυνάμεων του ρεαλισμού και της προόδου. Οι δημοκρατικοί πολίτες αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Είναι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των ανθρώπων του μόχθου, της εργασίας που παλεύουν για ένα αύριο με περισσότερες ευκαιρίες για όλους.


‌Αυτή η μεγάλη κοινωνική ομάδα των δημοκρατικών πολιτών αποτελεί το πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς η ψήφος τους καθορίζει τις πολιτικές ισορροπίες της επόμενης μέρας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.Είναι ο λόγος που τα κόμματα που έχουν περάσει από την διακυβέρνηση της χώρας δεν αποτελούν κλειστά "κλαμπ" αλλά "ζωντανοί οργανισμοί" που ανοίγονται στην κοινωνία και προσπαθούν να βρουν λύσεις στα προβλήματα της.


Δεν είναι τυχαίο που όποιο κόμμα ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας έχουν αναφορές ή προσπαθούν να αποκτήσουν αναφορές στο κέντρο με περισσότερο προοδευτικό ή συντηρητικό πρόσημο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ). Στο μεγάλο αγώνα για την ανασυγκρότηση της χώρας μας πρέπει να είμαστε όλοι ΜΑΖΙ!


*Συντάκτης - Αναλυτής Πολιτικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Ζητημάτων 

Καραγεωργίου Χαράλαμπος, Φοιτητής Ιστορίας, Δ.Π.Θ. / Στέλεχος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θράκης. Η ενεργή συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου του τον οδήγησε στην ενασχόληση του με τα κοινά τόσο μέσω της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας ως υπεύθυνος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων στο Κιλκίς όσο και μέσω πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής. Θέλει να εξωτερικεύει τις απόψεις του για θέματα που τον αφορούν τόσο με την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους όσο και με το κομμάτι της αρθρογραφίας - στο παρόν site και στην ηλεκτρονική έκδοση της Γνώμης Κιλκίς - την οποία βρίσκει μια πολύ ευχάριστη και δημιουργική ασχολία με θέματα κυρίως που αφορούν την πολιτική και την τοπική κοινωνία. Προσφάτως ξεκίνησε να ασχολείται και με το κομμάτι των συνεντεύξεων. 







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου