Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Η πραγματική ''μαγκιά'', είναι ο ουσιαστικός σεβασμός στην Γυναίκα και στον Άνθρωπο εν γένει. Κείμενο από την Χρυσή-Ουρανία Παπαδοπούλου


Υπογράφει η Χρυσή-Ουρανία Παπαδοπούλου

Οικονομολόγος/Επιχειρηματίας 



''Έχω την επιθυμία να τοποθετηθώ επί του θέματος, έστω με λίγη ολιγωρία λόγω υποχρεώσεων. Παρατηρώ ότι εγείρονται ερωτήματα όπως, "πως βρέθηκε το θύμα στη σουίτα" και δεν εστιάζουν στον πυρήνα της υπόθεσης, αλλά στην ηθικολογία.


Το αυτενέργητο και ενορχηστρωμένο victim blaming κατά τις βιασθείσας, δείχνει το "ήθος" της κοινωνίας μας, αλλά και την θεσμική σαπίλα της. Όχι, δεν μας αφορά για ποιο λόγο παρευρέθη στο εν λόγω πάρτι. Μας αφορά όμως το γιατί οι θύτες προέβησαν σε αυτή την αποτρόπαια παραβατική ενέργεια. 


Ο εξαναγκασμός μιας γυναίκας σε σεξουαλική συνεύρεση ενάντια στη θέλησή της δεν έχει ουδεμία σχέση με το σεξ. Είναι ξεκάθαρα ένα έγκλημα επιθετικότητας και μίσους, είναι η απόδειξη ότι ο βιαστής είναι ένας "κενός" άνδρας. Η πραγματική ''μαγκιά'', είναι ο ουσιαστικός σεβασμός στην Γυναίκα και στον Άνθρωπο εν γένει. Και προφανώς ο σεβασμος ως Παιδεία εκπορεύεται από την οικογένεια και το σπίτι, από πολύ νωρίς. 


Δεν θα σας κάνω υποδείξεις πως να διαπαιδαγωγήσετε τα αγόρια σας, ούτε να μάθετε στα κορίτσια σας να φοβούνται και τον ίσκιο τους. Ας αφήσουμε αυτά τα κοινοτυπα και τα μεσαιωνικά.


Σταματήστε να μεγαλωνετε έναν εσμό χυδαίων ανθρώπων ψυχιατρικού και ποινικού ενδιαφέροντος, χωρίς κανένα φραγμό και καμία αξία. Και μεγαλώστε ανθρώπους να σέβονται πρωτιστως τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους... μπας και αλλάξει επιτέλους η κοινωνία στην οποία εντασσόμαστε και δημιουργούμε.''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου