Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Όλοι μαζί παρόντες στα μικρά και τα μεγάλα. Κείμενο από τον Καραγεωργίου Μπάμπη


Υπογράφει ο νεαρός κύριος, Μπάμπης Καραγεωργίου 


Δύσκολη η περίοδος της πανδημίας για όλη την χώρα. Ακόμα δυσκολότερη για μια μικρή επαρχιακή πόλη όπως το Κιλκίς. Αδειοι δρόμοι, άδεια εμπορικά καταστήματα, άδεια μαγαζιά της εστίασης. Φυσικά αυτό είναι που δυστυχώς παρατηρείτε στην πλειοψηφία των "μικρομεσαίων" πόλεων της Περιφέρειας.


Το ισχυρό κύμα της πανδημίας που οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε πληθώρα περιοριστικών μέτρων οδήγησε αρκετές επιχειρήσεις στο όριο της κατάρρευσης. Το κύμα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που σαρώνει την αφορά έδωσε σε πολλές το τελειωτικό χτύπημα. Αυτό μας αξίζει όμως;


Μία Περιφέρεια υποβαθμισμένη;


Χρειάζονται κίνητρα σε νέες επιχειρήσεις, στου νέους ανθρώπους που θέλουν τα δημιουργήσουν. Να σωθεί περισσότερη έμφαση στις νέες τεχνολογίες αλλά και στην πράσινη ανάπτυξη που βάζουν και το φυσικό περιβάλλον σε πρώτη προτεραιότητα με παράλληλη αξιοποίηση των φυσικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής. Φυσικά πλεονεκτήματα που με την σωστή διαχείριση θα μπορέσουν να γίνουν ισχυρός παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας.


Δίνοντας δυναμικά το παρών σε κάθε βαθμίδα η νέα γενιά στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας ανανέωσης και προοπτικής. Για λύσεις που θέτουν στο επίκεντρο τον πολίτη, την παραγωγική γενιά. Μόνο έτσι θα δωθεί ξανά αέρας ανάπτυξης και εξωστρέφειας στην περιφέρεια.


Καραγεωργίου (Μπάμπης) Χαράλαμπος

Αρθρογράφος ΓΝΩΜΗΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Σπουδαστής Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου