Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Τι είναι άραγε το Νευροδίκαιο; Συνδέεται με την Νευροεπιστήμη; Κι αν ναι, με ποιο τρόπο;


Το δοκίμιο της Νικόλ Κουτροπούλου με τίτλο ‘Νευροδίκαιο’ μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΛΛΩΣΤΕ και παρουσιάζει ένα ταξίδι στο χωροχρόνο, συνδέοντας μια παλαιότερη επιστήμη με μια πιο εξελιγμένη, δημιουργώντας έναν καινούργιο ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο τομέα. Τα δεδομένα απονομής δικαιοσύνης ανατρέπονται και το Δίκαιο παίρνει μια διαφορετική επιστημονική τροπή. 


Παρακάτω παρατίθεται η περίληψη του βιβλίου, διαβάστε την και περιηγηθείτε στο μαγικό κόσμο του Νευροδικαίου.


« Ένα συναρπαστικό ταξίδι στις Νευροεπιστήμες και το Δίκαιο το οποίο εισάγει τον αναγνώστη στα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στο καινούριο πλαίσιο και τα νέα δεδομένα στην απονομή Δικαιοσύνης. 


Στο πρώτο μέρος του βιβλίου κανείς μπορεί να έρθει σε μια πρώτη επαφή με τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά και τις εισαγωγικές έννοιες της Νευροεπιστήμης, προκειμένου να λάβει τις βασικές γνώσεις και να προσεγγίσει τις θεωρίες περί συμπεριφορισμού και κακότητας, ως θεμέλιο για το ζήτημα που εξετάζεται στη συνέχεια.


Το δεύτερο μέρος του βιβλίου επικεντρώνεται στον ρόλο της Νευροεπιστήμης στον νομικό χώρο, παρουσιάζοντας σημαντικούς κανόνες και νόμους της Ελλάδας, με παράλληλο σχολιασμό υποθέσεων και χρήση παραδειγμάτων, θέτοντας σημαντικά ερωτήματα για τον νέο τομέα δικαίου.» 


Διαθέσιμο για αγορά εδώ: https://alloste.gr/society/187-Neurodikaio.html





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου