Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

The ReMARKables: H Λυδία Κοκκινά, ραδιοφωνική παραγωγός του ALPHA FM 965 - Thessaloniki, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και το Off The Record News BlogSpot


Τι σημαίνει για σένα η Δημοσιογραφία αγαπητή Λυδία;


Τη δημοσιογραφία τη φλέρταρα από τότε που ήμουν στο Γυμνάσιο. Σημαίνει πολλά για εμένα. Η αγάπη μου για επικοινωνία με τον κόσμο και η ιδέα ότι θα μπορώ να ελέγχω τους ισχυρούς και θα μπορώ να τους ασκώ πίεση μέσω αποκαλύψεων ή δυσάρεστων ερωτήσεων ασκούσαν πάντα μια ιδιαίτερη γοητεία επάνω μου.


Γιατί να προτιμάμε -ως κοινο- τον ALPHA FM, αλλά και το Πρωινό Πρόγραμμα του;


Ακούμε καθημερινά Alpha Fm γιατί το ολοκαίνουργιο και πολύ φρέσκο πρόγραμμά του έρχεται να προσφέρει το κάτι διαφορετικό στα ερτζιανά της πόλης. Οι πολύ ενδιαφέρουσες εκπομπές από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ είναι γεμάτες παραγωγούς που οδηγούνται από το πάθος τους γι’ αυτό που κάνουν, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Και επειδή αν δεν παινέψεις την εκπομπή σου θα πέσει να σε πλακώσει, ακούμε καθημερινά 8 με 11 το πρωί Alpha πρωινό με την αφεντιά μου και τον Άγγελο Γαβρή, γιατί είναι μια εκπομπή που δίνει βήμα στις διαφορετικές απόψεις, στον γόνιμο διάλογο και στην ελευθερία του λόγου. Και είμαστε περήφανοι για αυτό. Ο infotainment χαρακτήρας της την καθιστά την πιο απολαυστική πρωινή συνήθεια!


Πως νιώθεις και κρινεις ότι προχωρά η διαδικασία και το κίνημα του METOOGREECE;


Το κίνημα MeToo στη χώρα μας ξεκίνησε ουσιαστικά μετά την καταγγελία της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου, ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από ανώτερο μέλος της ομοσπονδίας μετά από προπονήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Αυτή η καταγγελία ώθησε και άλλες γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για σεξουαλικές επιθέσεις που έχουν δεχτεί και μαζί με αυτές μια ολόκληρη κοινωνία μετατράπηκε σε ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Τον τελευταίο χρόνο έχουν εμφανιστεί καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που υπέστησαν ηθοποιοί, φοιτητές, αθλητές, δημοσιογράφοι και θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που μένουν να ακουστούν. Τα φαινόμενα αυτά δεν γεννήθηκαν τώρα, προϋπήρχαν, αλλά η κοινωνία έκλεινε τα μάτια, απέφευγε να τα καταδικάσει και τώρα πλέον άρχισε να μιλάει, να τα βγάζει στην επιφάνεια. Μέχρι και το κράτος κινητοποιήθηκε, εισάγοντας αυστηρότερες ποινές για τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων και επεκτείνοντας την παραγραφή για κακοποίηση ανηλίκων. Το κίνημα του MeToo Greece είναι, λοιπόν, εδώ, ζωντανό, δυναμώνει μέρα με τη μέρα γιατί ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τη δουλειά για την οποία γεννήθηκε. Να βγάλει στο φως όλες τις παθογένειες που σχετίζονται με την κακοποίηση, αλλά και να βοηθήσει στην εξυγίανση του συνόλου.


Τι αγαπάς πολύ και τι δεν αγαπας καθόλου στην Θεσσαλονίκη μας;


Στη Θεσσαλονίκη μου αρέσει η ποιότητα της καθημερινότητας. Η μέρα δεν περιλαμβάνει μόνο δουλειά και ώρες χαμένες στην κίνηση και τις αποστάσεις, περιλαμβάνει βόλτες με φίλους, ηλιοβασιλέματα με θέα τον Θερμαϊκό, ταβέρνες και κρασιά, πολλά κρασιά! Από την άλλη δεν μου αρέσει η αδυναμία της να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις και να στέκεται ουραγός.


Μια όμορφη και αισιόδοξη σκέψη σου για το 2022! 


Η χρονιά που αφήσαμε πίσω μας δεν ήταν εύκολη. Ο φόβος του θανάτου ρίζωσε για τα καλά μέσα μας, βιώσαμε γεγονότα που μας έκαναν να αναρωτηθούμε για το ποιοι ήμασταν, ποιοι είμαστε τώρα, ποιους έχουμε γύρω μας, πως θέλουμε να ζούμε στο εξής και με ποιους. Καταλάβαμε ότι η ζωή είναι μικρή, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό, και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη από εκεί που δεν το φαντάζεσαι. Τη νέα χρονιά εύχομαι να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας, να κάνουμε περισσότερες αγκαλιές με τους αγαπημένους μας χωρίς να φοβόμαστε, να γελάμε δυνατά μέχρι να πονέσει το στομάχι μας και να ελπίσουμε και πάλι πως οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά! 








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου