Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ξανά στην κοινωνία! Κείμενο από τον Μπάμπη Καραγεωργίου



Με τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων νομαρχιακών επιτροπών του Κινήματος Αλλαγής να έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Απριλίου με «προορισμό» το συνέδριο στις αρχές Ιουνίου το στοίχημα είναι Ένα. 

Το Κίνημα να βρει ξανά την επαφή που είχε με την κοινωνία. Στο πλαίσιο του εγχειρήματος της αυτο-οργάνωσης, όπως πληροφορούμαστε από τα σχετικά ρεπορτάζ το κόμμα προχωράει σε ένα ψηφιακό μετά σχηματισμό. Είναι στα σκαριά μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με την ονομασία «Ψηφιακή Κοινωνία» η οποία θα βγει στον αέρα μέσα στον Φεβρουάριο. Αυτή η πλατφόρμα η οποία θα είναι χωρισμένη σε αρκετές ενότητες θα δώσει φωνή στα μέλη και στους φίλους του Κινήματος.

Παράλληλα οι εξορμήσεις ανά την Ελλάδα, με χαρακτηριστική αυτή του περασμένου Σαββάτου με θεματική την ακρίβεια δεν μπορούν να λείψουν. Είναι φανερό πια ότι ΠΑΣΟΚ βγαίνει δυναμικά ξανά στην κοινωνία.

Οι δημοσκοπήσεις είναι το λιγότερο αισιόδοξες, με το Κίνημα να καταγράφει διπλάσια ποσοστά και άνω του εκλογικού αποτελέσματος του 2019.Ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να ξαναμπεί στο παιχνίδι ως κόμμα εξουσίας. Ένα παιχνίδι που όπως όλα δείχνουν ότι είναι για τρεις.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ως ο πολιτικός αρχηγός που εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, τον χώρο δηλαδή που παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Οι πολίτες έχουν ανάγκη από μια ακόμη επιλογή, από μια ακόμα εναλλακτική διακυβέρνησης. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει οποιαδήποτε αξιοπιστία που είχε με το τρόπο που κυβέρνησε αλλά και αντιπολιτεύεται. Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για ένα κεντρώο άνοιγμα και τα «καλέσματα» για προοδευτική διακυβέρνηση μόνο προσχηματικά μπορούν να χαρακτηριστούν. 

Οποιαδήποτε προσπάθεια του πρώην Πρωθυπουργού να κάνει άνοιγμα προς το κέντρο βρίσκει τοίχο απέναντι σε δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα μηνύματα προς την Χαριλάου Τρικούπη φαίνονται ευοίωνα και θετικά. Μένει να επαληθεύουν. 


Υπογράφει ο  νεαρός κύριος, 

Χαράλαμπος (Μπάμπης) Καραγεωργίου

Φοιτητής Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ

Αρθρογράφος Γνώμης Κιλκίς - Παιονίας





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου