Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Οι δημοσιογράφοι Léa Salamé, για το France 2, και Gilles Bouleau, για το TF1, θα φιλοξενήσουν τη συζήτηση μεταξύ των δύο Γάλλων Υποψ. Προέδρων Μονομάχων


Στις 20 Απριλίου και ώρα Γαλλίας 9 το βράδυ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Εμμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Οι δημοσιογράφοι Léa Salamé, για το France 2, και Gilles Bouleau, για το TF1, θα φιλοξενήσουν τη συζήτηση μεταξύ των δύο «μονομάχων». Ο Gilles Bouleau είναι ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του TF1 από το 2012. Η Léa Salamé είναι η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής «Elysée 2022», της βραδινής εκπομπής που το κανάλι France 2 έχει αφιερώσει στις προεδρικές εκλογές τους τελευταίους μήνες. Το «debate της χρονιάς» θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει 2,5 ώρες. Και για τους δύο δημοσιογράφους που επελέγησαν θα είναι το πρώτο debate με δύο υποψηφίους προέδρους δημοκρατίας, στην καριέρα τους. Ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε αρνηθεί να συμμετάσχει σε debate με όλους τους υποψηφίους, πριν τον πρώτο γύρο της 14ης Απριλίου, και επικρίθηκε σφόδρα γι'αυτό. 


Η Μαρίν Λε Πεν από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να ξεχάσει την κακή της εμφάνιση στην τηλεμαχία του 2017, όμως το επιτελείο της αυτή τη φορά δηλώνει πως είναι πολυ καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τον αντίπαλό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εμμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν αρνήθηκαν να παραστούν σε τηλεμαχία με παρουσιάστρια την Anne-Sophie Lapix, δημοσιογράφο 20 ετών της France 2.


Μια φήμη ωστόσο που διέψευσε ο διευθυντής πληροφοριών της France Télévisions, Laurent Guimier, στη "Le Monde": «Δεν προτείναμε την Anne-Sophie Lapix. Η επιλογή μου έπεσε στη Léa Salamé επειδή φιλοξενεί τα πολιτικά μας προγράμματα», ανέφερε. Πάντως, ούτε η Μαρίν Λεπέν ούτε ο Εμμανουέλ Μακρόν ήθελαν την παρουσία της, αποκάλυψε ένα στέλεχος του Εθνικού Συναγερμού. Η Mαρίν Λε Πεν ήθελε επίσης να αλλάξει τον άνθρωπο που διηύθηνε το debate του 2017, Tristan Carné. Γενικά πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων να εξέτασαν λεπτομερώς το ντεκόρ, τον σκηνοθέτη της βραδιάς - ορίστηκε ο Didier Froehly, και τους παρουσιαστές, πριν αποφασίσουν, κάτι το οποιο προκάλεσε αντιδράσεις. Οι συνδικαλιστές του κλάδου αντέδρασαν λέγοντας ότι «δεν έχουν αρμοδιότητα οι πολιτικοί να επιλέγουν τους δημοσιογράφους που τους συντονίζουν», ενώ ο Εθνικός Συνδικαλιστικός φορές δήλωσε «Ποιοι νομίζουν ότι είναι οι υποψήφιοι για το ανώτατο αξίωμα ώστε να καταπατούν την ανεξαρτησία του δημοσίου τομέα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου