Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

The ReMARKables: Η εκλεγμένη Σύνεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ., Φωτεινή (Φαίη) Καρακάση, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και το Off The Record News BlogSpot


The ReMARKables: Η εκλεγμένη -εύκολα και γρήγορα το κατάφερε- Σύνεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στο 13ο Τακτικό Συνέδριο, σπουδάστρια Φιλολογίας Α.Π.Θ,. νεαρά κυρία Φωτεινή (Φαίη) Καρακάση, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και το Off The Record News BlogSpot 


Η κοινωνία και η οικονομία μας, ως Ελλάδα και ως Ευρώπη, περνα ενεργειακή κρίση εδώ και αρκετές εβδομάδες - και πριν αλλά κυρίως μετα την Ρωσικη Εισβολή στην Ουκρανία. Πως το βιώνεις εσύ ολο αυτό και τι ακους από τα άτομα τε γενιάς μας; Ακρίβεια, Τιμές στα Ύψη, η καθημερινοτητα δύσκολη. 


Η χώρα μας τα τελευταία 3 έτη έχει δοκιμαστεί με την πανδημία, τις «κακές»  ελληνοτουρκικές  σχέσεις και βρίσκεται σε μία περίοδο επιδίωξης ανάκαμψης μετά από μνημόνια. Η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε παγκόσμιο επίπεδο-όχι μόνο στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε μία δύσκολη στιγμή και συγκριτικά με άλλες χώρες τα απορροφά δυσκολότερα. Αδιαμφισβήτητα, οι πολίτες, η νέα γενιά, διαμαρτύρονται. Ωστόσο, υπάρχει  αισιοδοξία, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει πως στηρίζει τους πολίτες. Τα σχετικά μέτρα που λαμβάνει αφορούν κυρίως τη μεσαία τάξη.


Από την δική σου σκοπιά και την δική σου κρίση, γιατι το μυαλό σου ειναι κοφτερό, πως βλέπεις να ''περπατάει'' οικονομικά και τουριστικά το Καλοκαίρι 2022; Ο Τουρισμος ανοιξε, είτε ανοιγει σε ελάχιστες ημέρες-εβδομάδες. 


Κατ' εμέ, ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας και συνδέεται άρρηκτα με τη στήριξη της οικονομίας και τη συνεχή τόνωση και ενίσχυσή της, εάν λάβουμε υπόψιν τις ενδείξεις του Απριλίου που υπήρχε 100% πληρότητα. Με αυτά τα δεδομένα, συγκαταλεγόμενης και της "εξόδου" από την εποχή του covid, πιστεύω ότι το καλοκαίρι του 2022 θα είναι ο πυλώνας της οικονομίας.


Ως άτομο της αγοράς, του ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της πιάτσας... που εμένα αληθεια ως έκφραση μου αρέσει, γιατί είσαι ''ψημένη'' κοπέλα και εργατική... ποιο ακους ότι είναι το μεγαλύτερο παράπονο και έγνοια του μέσης Ελληνίδας/μέσου 'Έλληνα που είναι στο Επιχειρείν ως κλάδο. 


Η αύξηση του κόστους, τόσο σε επίπεδο προϊόντων, όσο και στα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων, όπως είναι η ενέργεια. Με αποτέλεσμα να πιέζονται προς τα πάνω οι τιμές πώλησης των προϊόντων και να μειώνεται η ζήτηση, λόγω της μείωσης της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή.


Ως νέος άνθρωπος και δυναμική γυναίκα, μια θετική σκέψη σου, μια όμορφη εικόνα, μια προσμονή για το κατι καλυτερο... ότι έχεις στο νου σου.


Ελπίζω σε μία χώρα, η οποία θα επενδύει στους νέους, θα τους δίνει ευκαιρίες να αναπτύσσουν τα ταλέντα τους και θα δίνει κίνητρα για να μην έρθει η νέα γενιά αντιμέτωπη με τα «τρωτά» των  παλαιότερων.


Πώς αποφάσισες να πολιτικοποιηθείς; Γιατί επέλεξες τη Νέα Δημοκρατία και την Ο.Ν.ΝΕ.Δ.; Την μεγάλη κεντροδεξιά, λαϊκή, φιλελεύθερη, πατριωτική, ευρωπαϊκή παράταξη! 


Η αλήθεια είναι ότι από νεαρή ηλικία με γοήτευε ο χώρος της πολιτικής. Ο κύριος παράγοντας που μου έδωσε την ώθηση να δραστηριοποιηθώ ήταν η ανάγκη μου να συμμετέχω στα κοινά και να αλλάξω ό,τι μπορώ προς το καλύτερο- γιατί, για να αλλάξεις κάτι, πρέπει να συμμετέχεις. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που με εκφράζει και ταιριάζει στις ιδεολογικές μου αντιλήψεις. Η ΟΝΝΕΔ είναι η πιο εξωστρεφής πολιτική οργάνωση, η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας, με εθελοντική προσφορά και κοινωνική ευαισθητοποίηση. Εμείς, οι νέοι, οφείλουμε να δώσουμε μάχες για τη δημοκρατία. Ο καθένας, από οποιαδήποτε οργάνωση, να βάλει το λιθαράκι του, να αφήσει το ιδιαίτερο προσωπικό του στίγμα και όλοι μαζί να βγάλουμε την κοινή συνισταμένη για την πρόοδο της πατρίδας. 







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου