Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Αμβλώσεις: Η Ελλάδα του 1988 ήταν πιο προοδευτική από τις ΗΠΑ του 2022. Υπογράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου


Υπογράφει ο νεαρός κύριος, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Καραγεωργίου 


Παγκόσμιο σοκ και θυμό προκάλεσε η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις αμβλώσεις πηγαίνοντας την χώρα δεκαετίες πίσω. Αρκετά πια με την υποκρισία! Οι ζωές χιλιάδων γυναικών δεν είναι έρμαια στα χέρια υπερσυντηρητικών πολιτικών παιχνιδιών.

Μία απόφαση που ξεκάθαρα θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων γυναικών.Γυναίκες με θέματα υγείας, γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι αντικείμενο διαπραγματεύσης. Κατακτήθηκαν με αγώνες και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τα αμφισβητήσει, ούτε καν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.


Στην Ελλάδα δεκαετίες πριν, το 1986 με το Νόμο 1609/1986 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέτρεψε τις εκτρώσεις. Γιατί κάποιοι πολιτικοί θεωρούσαν αυτονόητη την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών. Τότε η πρώτη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου κόντρα στην συντηρητική παράταξη, κόντρα στην  συντηρητική νοοτροπία που επι χρόνια επικρατούσε στον τόπο έβαλε τα ανθρώπινα δικαιώματα πάνω από όλα.

Οι ΗΠΑ του 2022 μέσω τις απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου τους γυρνάνε πίσω δεκαετίες ευνοώντας ακραία συντηρητικές πολιτικές που βάζουν τους πολίτες ξεκάθαρα απέναντι. Δίπλα σε κάθε γυναίκα, δίπλα σε κάθε άνθρωπο που παλεύει για το αυτονόητο. Και τώρα και για πάντα. 


Μπάμπης Καραγεωργίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου