Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Υπάρχουν Ά(α)νθρωποι!? Κείμενο από την Δήμητρα - Κλαούντια Ζόγκα

 


Υπάρχουν Ά(α)νθρωποι!?  Υπάρχουν Ά(α)νθρωποι!? 

Κείμενο από την νεαρά κυρία, Δήμητρα - Κλαούντια Ζόγκα


Υπάρχουν άνθρωποι αναγκαίοι και άνθρωποι περιττοί. Αυτό καταλαβαίνω μεγαλώνοντας. Υπάρχουν άνθρωποι που κερδίζεις άπειρες στιγμές ευγνωμοσύνης και άλλοι που είναι εντελώς χάσιμο χρόνου. Είναι ολίγον βαρετό να μοιράζεσαι χόμπι, πάρτι, εφήμερες στιγμές ή εάν δεν είναι βαρετό, δεν είναι για συνέχεια.  Προτιμώ την ουσία, τους ουσιαστικούς  ή εκείνους που πολύ απλά θα σου αγγίξουν την καρδία, θα σου χαϊδέψουν την ψυχή όπως αναφέρει και μια φίλη. Θα ανακαλύψουν μια ευαίσθητη χορδή σου, θα σε οδηγήσουν σε ένα νέο μονοπάτι ταξιδιών.  Θα σου μάθουν κάτι καινούριο και το πιο σημαντικό δεν θα φοβούνται να σου μάθουν και να σε μάθουν. Δεν θα φοβούνται να σου δείξουν και να αποδείξουν το είναι τους.  Υπάρχουν άνθρωποι κλεισμένοι στο εγώ τους, «όχι κλειστοί μην μπερδεύεσαι» μιλάω για αυτούς που δεν μπορούν να δουν τίποτα αντικειμενικό πέραν του Υποκειμένου τους. Δεν μπορούν να κατανοήσουν κάτι διαφορετικό, εναλλακτικό, πιο πάνω από αυτούς, μια άλλη εξουσία ή μια υποταγή ή και επανάσταση πέραν του εγωισμού τους και της ατίθασης περηφάνιας. Υπάρχουν άνθρωποι σαν ανοιχτό βιβλίο που διαφυλάττουν την καρδιά τους και την αλήθεια τους μέσα σε ένα γυάλινο πύργο, απλά ο κόσμος είναι κάποιες φορές άστοχος και δεν μπορεί να σπάσει εύκολα ένα γυαλί ή έναν πάγο. Από την άλλη, είναι και οι αψεγάδιαστοι που προσέχουν τι θα φορέσουν, τι θα πουν, πως θα το πουν, οι καθωσπρέπει, που είναι σοβαροί μιας μεταμοντέρνας βικτωριανής εποχής. Ε! Εκείνοι οι άνθρωποι έχουν τα περισσότερα ψεγάδια στην ψυχή! 

Ακόμη, υπάρχουν οι τρελοί, οι τολμηροί γεμάτοι πάθος και ρίσκο για ένταση, για δίψα για έρωτα ή και άπειρες αλήθειες - επιτυχίες. Αυτοί  είναι όσοι έχουν φτάσει από ουρανοξύστες στα υπόγεια, από βάλτους σε ωκεανούς,  αλλά πάντα θα σηκώνονται με έναν μαγικό τρόπο, μια δίψα για ζωή.  Επίσης, υπάρχουν και οι βαθύτατοι κοιμήσες «δεν εννοώ μόνο τους άντρες» είναι όσοι μπαίνουν  σε λήθαργο αναβλητικότητας και χάνουν ευκαιρίες διότι δεν ξέρουν ή δεν έμαθαν να διεκδικούν με αξιοπρέπεια και χωρίς δειλία. Μετέπειτα είναι οι άνθρωποι του ανέμου. Αυτό θα μπορούσε να ενέχει αυτούς που δαμάζουν τον άνεμο ή εκείνους που είναι τόσο ασταθής όσο ένας άνεμος. Θα  φυσήξουν μια από εκεί, μια από εδώ αλλά δεν θα θυμούνται που έχουν αφήσει την προσωπικότητα, τα λόγια τους, τις πράξεις τους. Μπορείς να του πεις και ολιγαρκείς στην μνήμη και στα συναισθήματα. Υπάρχουν οι άνθρωποι που σε γεμίζουν χρώματα, είναι ουράνια τόξα και σου προσφέρουν το χρώμα τους, το αναμειγνύουν με το δικό σου και δημιουργείται έναν καμβά μπορεί και διαχρονικό έργο τέχνης. Υπάρχουν και άνθρωποι που είναι όλα αυτά ταυτόχρονα ή και τίποτα Μαζί. Αναρωτιέμαι εάν εσύ είσαι ο άνθρωπός μου. Μπορεί να υπάρξει κάποιος άνθρωπός σου; Μην μου απαντήσεις απόψε διότι γνωρίζω ότι δεν είσαι σίγουρος για το τι μπορεί να είναι οι άνθρωποι και κάτι μπορεί να  έχουμε ξεχάσει στο παρελθόν ή στο μέλλον!


Συντάκτρια - Αναλύτρια Πολιτικών, Κοινωνικών Ζητημάτων & Ανθρώπινων Σχέσεων

Δήμητρα - Κλαούντια Ζόγκα, Πολιτική Επιστήμων, Α.Π.Θ. / Β.Α. / M.SC.

Η Δήμητρα Κλαούντια Ζόγκα γεννημένη τον Αύγουστο του 1993 στη Κορυτσά και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη. Έχει αποφοιτήσει με άριστα και εκφωνώντας τον όρκο του Τμήματος Πολιτικών Επιστήμων ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus φοιτώντας στο πανεπιστήμιο Cesare Alfieri της Φλωρεντίας με κατεύθυνση «Κοινωνιολογία και Media», όπου αρίστευσε, συμμετείχε σε συνέδρια και workshops. Το πάθος της είναι η φιλοσοφία και η ανάλυση λόγου με αποτέλεσμα να κάνει μεταπτυχιακό στη Πολιτική Φιλοσοφία και Θεωρία. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της διετέλεσε τη πρακτική της άσκηση στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, όπου διαμένει και εργάζεται. Από μικρή την απασχολούσαν κοινωνικά ζητήματα και όπως λέει και η ίδια η ψυχή και τα συναισθήματα. Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του σχολείου της, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής, συνέδρια και σεμινάρια εντός και εκτός συνόρων. Λατρεύει τα ταξίδια και τη γυμναστική αφού στο παρελθόν έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και τη γλώσσα της καρδιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου