Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Σοφία Ζαχαράκη: Οι Γάλλοι επισκέπτες στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019


Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ενδυναμώσει τη σχέση της χώρας μας με τη Γαλλία εξέφρασε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στις εργασίες του επιχειρηματικού-επενδυτικού Φόρουμ του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου «Συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας 2.0: Επενδύοντας στο μέλλον», που φιλοξενείται στο - εντυπωσιακά στολισμένο ενόψει Χριστουγέννων - Παρίσι.


Μάλιστα την χαρακτήρισε ως μία σχέση «που στηρίζεται σε αρχές και αξίες» και είναι διαχρονική και με ιστορικούς δεσμούς.


Όσον αφορά στον τουρισμό, η Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε πως «ήδη τους πρώτους μήνες [της φετινής χρονιάς] η γαλλική παρουσία στην Ελλάδα, οι ταξιδιώτες και οι ταξιδιώτισσες έχουν ξεπεράσει το 2019». Όπως αποκάλυψε τους πρώτους εννιά μήνες τα έσοδα από την γαλλική αγορά είναι πάνω από 1,2 δισ. ευρώ, που αποτελεί ρεκόρ ακόμα και συγκριτικά με τις καλύτερες χρονιές του ελληνικού τουρισμού όπως το 2015, όπως επίσης «και ο αριθμός των αφίξεων είναι σε επίπεδα ρεκόρ».


Ειδικότερα, για το πρώτο εννεάμηνο του 2022 ανέφερε πως τα έσοδα είναι σχεδόν 15,7 δισ. ευρώ και έκανε λόγο για «μια πολύ καλή τουριστική χρονιά».


Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία της Ελλάδας με τη Γαλλία στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στην οποία η χώρα μας έχει την προεδρία της Επιτροπής Ευρώπης.


Νέα τουριστική στρατηγική

Το «μυστικό» της επιτυχία της φετινής χρονιάς ήταν η...στροφή στην συνολική ποιότητα της τουριστικής εμπειρίας και η σημασία να απολαμβάνει κάθε πτυχή του ταξιδιού στην χώρα μας ο ξένος επισκέπτης.


«Μας ενδιαφέρει η επισκέπτρια και ο επισκέπτης που θα έρθει στην Ελλάδα να θέλει να ξαναέρθει και να γνωρίσει κι άλλα μέρη» είπε χαρακτηριστικά.


Σχετικά με τους τρεις βασικούς στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει το υπουργείο Τουρισμού δήλωσε πως είναι: η βιωσιμότητα, η διαφοροποίηση (τόσο χωρική όσο και χρονική) και οι ψηφιοποιημένες υπηρεσίες.


Γι' αυτό όπως είπε «η φετινή καμπάνια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού θα είναι στοχευμένη στην Ελλάδα ως ένα βιώσιμο τουριστικό προϊόν».


Παράλληλα, ένα από τα επόμενα προγράμματα του υπουργείου Περιβάλλοντος -σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού- θα είναι επικεντρωμένο στην ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων, κυρίων όσων βρίσκονται σε ορεινές περιοχές της χώρας, με δεδομένο πως η Ελλάδα δίνει πλέον ιδιαίτερη σημασία και στον χειμερινό τουρισμό και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου σχεδόν όλο τον χρόνο και οι υποδομές αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων.


Αξίζει να σημειωθεί πως το ελληνογαλλικό επιχειρηματικό-επενδυτικό φόρουμ διοργανώνουν στο Παρίσι από κοινού, το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό Επιμελητήριο Παρισίων και η ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε το 2020 με στόχο τη διεύρυνση της ελληνογαλλικής συνεργασίας σε σειρά κρίσιμων τομέων της οικονομίας και την προώθηση κοινών εγχειρημάτων μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών.


Ενδεικτικά, στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή συμμετέχουν επιχειρήσεις από τους κλάδους της ναυτιλίας, της ενέργειας, των κατασκευών, της φαρμακοβιομηχανίας, της τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου