Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Τζίμι Πατρώνης: Ποιος Ελληνοαμερικάνος... πατρονάρει, πίσω από τον κο. Ρον Ντε Σάντις που θέλει να γίνει Υποψ. Πρόεδρος των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικάνους;


Η ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών αποκάλυψε ως ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικανών έναν φιλόδοξο πολιτικό που καλοβλέπει τον Λευκό Οίκο, τον Ρον Ντε Σάντις.


Πρόκειται για τον σημερινό κυβερνήτη της Φλόριντα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια χτίζει με προσεκτικά βήματα το πολιτικό του μέλλον. Στο πλευρό του είναι η δημοσιογράφος σύζυγός του, στην οποία, κατά πολλούς, οφείλει το γεγονός ότι κατάφερε να ξεχωρίσει, καθώς εκείνη χειρίζεται τη δημόσια εικόνα του. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι το «δεξί χέρι» του Ρον Ντε Σάντις είναι ένας δαιμόνιος Έλληνας, ο οποίος τον στηρίζει αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά.


Πρόκειται για τον Τζίμι Πατρώνης, τον Ανώτατο Οικονομικό Διευθυντή (CFO) της Πολιτείας της Φλόριντα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον του Ντε Σάντις και τον συμβουλεύει σε κάθε του βήμα. Ο 43χρονος Ρον Ντε Σάντις θέλει να πάρει τη θέση του Ντόλαντ Τραμπ, διεκδικώντας το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στον δρόμο προς τις εκλογές του 2024.


Στο ευρύ κοινό, αυτό τουλάχιστον που έχει εντρυφήσει στα οικονομικά, το όνομα του Τζίμι Πατρώνη ακούστηκε για πρώτη φορά πριν από λίγες ημέρες, όταν ανακοίνωσε την απόφαση της Φλόριντα για αποεπένδυση από την BlackRock, αποσύροντας περιουσιακά στοιχεία δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Γεννημένος το 1970 στο Panama City της Φλόριντα, ο Τζίμι Πατρώνης έχει διατελέσει και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Πολιτείας, ενώ έχει στενές σχέσεις με ισχυρά μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.


Η ομογένεια ωστόσο αναμένεται να διχαστεί στις επόμενες εκλογές, καθώς πολλοί Ελληνοαμερικανοί αναμένεται να ταχθούν στο πλευρό του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, εάν και αυτός θελήσει να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου