Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Έφη Αχτσιόγλου: «Όταν πρόκειται για τον κ. Σταϊκούρα και τις τράπεζες τα μόνα πιθανά “μπινελίκια” που μπορεί να αντάλλασσαν είναι μεζεδάκια»


Την αποστροφή του Χρήστου Σταϊκούρα πως κατά τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες «επί δύο ώρες μπινελικωνόμασταν», σχολίασε σκωπτικά η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. «Όταν πρόκειται για τον κ. Σταϊκούρα και τις τράπεζες τα μόνα πιθανά “μπινελίκια” που μπορεί να αντάλλασσαν είναι μεζεδάκια», έγραψε η κ. Αχτσιόγλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


«Φαρσοκωμωδία, η οποία μπορεί να προσφέρει άφθονο γέλιο, αλλά είναι τραγική για τις συνέπειές της και την κατάσταση των δανειοληπτών», χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου τον «τσακωμό» Σταϊκούρα-τραπεζιτών και τον «θυμό» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις τράπεζες. Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε πως από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα η είδηση είναι πως δεν υπάρχει είδηση.


«Οι τράπεζες εξακολουθούν να σωρεύουν κέρδη και συνεχίζουν να λειτουργούν αντικοινωνικά, παρότι ουσιαστικά στηρίζονται από το ελληνικό Δημόσιο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η ΝΔ εξακολουθεί να λειτουργεί ως μία κυβέρνηση του “ναι σε όλα” στις τράπεζες και οι δανειολήπτες εξακολουθούν να βρίσκονται σε απόγνωση», πρόσθεσε η βουλεύτρια Επικρατείας.


Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «οι νόμοι που ψήφισε η ΝΔ οδηγούν στη συγκέντρωση πλούτου από τις τράπεζες, στην απομάκρυνση του Δημοσίου από τον έλεγχο των τραπεζών και στη ζημία του δημοσίου συμφέροντος, μειώνουν τη φορολογία σε εισοδήματα από stock options, ανοίγουν τον δρόμο για τη χορήγηση χρυσών μπόνους στα τραπεζικά στελέχη». Την ίδια στιγμή, σημείωσε, «οι δόσεις των δανείων αυξάνονται εκρηκτικά. Μια νέα γενιά κόκκινων δανείων δημιουργείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου