Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

The ReMARKables Vol. 269: Η Social Media Manager, νεαρά κυρία Μαρίνα Τριανταφυλλοπούλου, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και το Off The Record News BlogSpot


The ReMARKables Vol. 269: 

Η Social Media Manager, νεαρά κυρία Μαρίνα Τριανταφυλλοπούλου, 

μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και το Off The Record News BlogSpot 


Μιλησε μας για σένα, καταγωγή, οικογένεια, μόρφωση, 

πτυχία, διπλώματα, διακρίσεις και ελεύθερος χρόνος. Να σε γνωρίσει ο κόσμος.


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη μια ανάσα μακριά από τη Νέα Παραλία, το στέκι των μαθητικών και εφηβικών μου χρόνων. Από μικρή με γοήτευσε η αγγλική γλώσσα γι’ αυτό και σπούδασα στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση το Marketing με υποτροφία. Δύο από τις σημαντικότερες διακρίσεις μου ήταν να μπω στη λίστα των διακριθέντων φοιτητών και να εκλεχθώ Αντιπρόεδρος στο Κυβερνητικό Σύλλογο Φοιτητών. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου και στην προσπάθεια μου να εξερευνήσω τον κόσμο και να βρω την κλίση μου, συμμετείχα σε πολλές εθελοντικές δραστηριότητες που οργάνωνε η ίδια η σχολή μου και όχι μόνο. Από τότε, η προσφορά μπήκε ενεργά στη ζωή μου και με βοήθησε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η ενσυναίσθηση, η επικοινωνία, η ομαδικότητα και η δημιουργικότητα. Mερικές από τις εθελοντικές δραστηριότητες μου ανά τα χρόνια: Εθελόντρια σε ΑΜΕΑ, Team Mentor σε ομάδες πρωτοετών φοιτητών, Marketing Team Leader σε γνωστή Μη Κερδοσκοπική ομάδα που ασχολείται με θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη και Digital Marketing Mentor σε ομάδα που υποστηρίζει ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες. Αφού αποφοίτησα παρακολούθησα διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια digital marketing από πιστοποιημένους φορείς και από όλα απέσπασα τα απαραίτητα διπλώματα. Ήμουν από τους τυχερούς ανθρώπους που βρήκαν αμέσως δουλειά πάνω στο αντικείμενο που σπούδασα, το Marketing. Εδώ και τρεισήμισι χρόνια εργάζομαι στον χώρο της διαφήμισης ως Social Media Manager με προοπτική να ενταχθώ στην ομάδα του δημιουργικού ως Copywriter (κειμενογράφος marketing περιεχομένου). 


Εργασιακά και επαγγελματικα με τι ασχολείσαι σήμερα 

και τι προγραμματίζεις; Ποια τα πλάνα σου. 


Εργάζομαι ως Social Media Manager σε γνωστή διαφημιστική στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα είμαι εθελόντρια ως Digital Marketing Mentor στην ομάδα που προανέφερα παραπάνω η οποία υποστηρίζει ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες. Βλέπω τον εαυτό μου στη διαφήμιση για αρκετά χρόνια ακόμα είτε ως εργαζόμενη είτε ως επιχειρηματία.


Θεωρείς ότι η θέση της Γυναίκας του σήμερα σε Ελλάδα 

και Ευρώπη είναι σε καλύτερο σημείο από πριν 20 χρόνια πριν; 


Ο ρόλος της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία προβάλλεται ως πολυσύνθετος και απαιτητικός. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου σχετικά με τη θέση της στην κοινωνία όμως υπάρχει η αίσθηση πως πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο ακόμα. Βλέπουμε ότι η μέση Ελληνίδα προσπαθεί να ξεφύγει από τα στερεότυπα της κοινωνίας ενώ οι «ισχυρές» γυναίκες με θέσεις ισχύος καλούνται να καταρρίψουν βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις περί ισότητας των φύλων. Μέσα από τα δικά μου μάτια αυτό που παρατηρώ είναι επιτυχημένες και δυναμικές γυναίκες που τρέχουν τις δικές τους επιχειρήσεις, που ασχολούνται με τα κοινά, που μεγαλώνουν παιδιά και που όλες κάνουν σπουδαία δουλειά. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να μην υπάρχει ανάγκη για τέτοιου είδους συζητήσεις στο μέλλον.


Μια αισιόδοξη και φωτεινή σκέψη σου 

για το νέο έτος... κάτι νεανικό και agressive! 


Ελπίζω μέσα στο νέο έτος να δώσουμε όλοι την απαραίτητη βαρύτητα στην ψυχική μας υγεία, να αγαπάμε τον εαυτό μας περισσότερο και να ακούμε τις ανάγκες του. Να παίρνουμε επαγγελματικά και προσωπικά ρίσκα, να λέμε ό,τι μας ενοχλεί στο αφεντικό μας/στο σύντροφο μας/στους φίλους μας και να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας στους ανθρώπους κάθε μέρα. Η ζωή είναι πολύ μικρή!


5. Last but not least... Θεσσαλονίκη (μας) 

τo μεγάλο plus και το μεγάλο μείον; 


Το μεγαλύτερο plus που έχει η Θεσσαλονίκη μας είναι αδιαμφισβήτητα η τοποθεσία της και το μεγάλο μείον θα πω ότι είμαστε εμείς (ναι, εμείς!) γιατί πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη είναι δικό μας φταίξιμο. Καλό είναι να νιώθουμε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας ο καθένας ξεχωριστά. Μπορούμε όλοι να βγαίνουμε κάθε Σαββατοκύριακο με μία σακούλα στο χέρι και να μαζεύουμε τα σκουπίδια της γειτονιάς μας. Ώρα να γίνουμε εμείς το μεγάλο plus αυτής της πόλης λοιπόν. Στο χέρι μας είναι!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου