Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Ας κάνουμε πράξη την επανεκκίνηση του τόπου μας - Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου, Δημοσιογράφος


Ας κάνουμε πράξη την επανεκκίνηση του τόπου μας

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου, Δημοσιογράφος***


Οι ιδέες είναι δίχως αμφιβολία ο πυρήνας της πολιτικής ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς και ρεαλιστές ένα κομμάτι του πυρήνα. Το άλλο κομμάτι αυτού το συμπληρώνουν οι άνθρωποι που καλούνται να τις εκφράσουν από οποιοδήποτε μετερίζι τους φέρουν οι συνθήκες.


Λίγες εβδομάδες – αν επαληθευτούν οι κυβερνητικές διαρροές- από τις βουλευτικές εκλογές και λίγους μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές ας σκεφτούμε δύο, πέντε, δέκα φορές ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τις ιδέες, αλλά κυρίως την ίδια την κοινωνία.


Ας εστιάσουμε όμως στον τόπο μας, στο Κιλκίς. Το Κιλκίς – κακά τα ψέμματα – διανύει μια φάση παρακμής ή στην καλύτερη στασιμότητας. Ζούμε όμως ένα παράδοξο. Λίγους τους ενδιαφέρει να απαντήσουν στο «Γιατί;» και να βρουν τις αιτίες που κρέμονται ως «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από το τόπο μας.


Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα ενεργοποιήσουν και πάλι την νέα γενιά χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς στεγανά, χωρίς ιδεοληψίες, να ενεργοποιήσουν και πάλι τους ανθρώπους που δικαιολογημένα είναι θυμωμένοι, απογοητευμένοι, απόμακροι από τα κοινά. 


«Στην Δημοκρατία κάθε άνθρωπος είναι αναγκαίος» έγραφε στα τέλη του 19ου αιώνα ο Αμερικανός δοκιμιογράφος Ρ.Γ.Έμερσον μια φράση – μότο που συμπυκνώνει σε λίγες λέξεις την πεμπτουσία του Δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά και του τρόπου της ολικής επανεκκίνησης όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου.


Μία επανεκκίνηση, μια δυναμική αλλαγή του τρόπου άσκησης της πολιτικής, μιας πολιτικής που θα έχει στο επίκεντρο την κοινωνία. Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος. 


*** Συντάκτης - Αναλυτής Πολιτικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Ζητημάτων Καραγεωργίου (Mπάμπης) Χαράλαμπος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Σπουδαστής του Τμήματος Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ του ''ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ360''. Η ενεργή συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου του τον οδήγησε στην ενασχόληση του με τα Κοινά μέσω της Δημοσιογραφίας. Θέλει να εξωτερικεύει τις απόψεις του για θέματα που τον αφορούν τόσο με την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους όσο και με το κομμάτι της αρθρογραφίας, των συνεντεύξεων - στο παρόν site και στην ηλεκτρονική έκδοση της ''Γνώμης Κιλκίς - Παιονίας'' και το ''THE SOCIALIST''. Τον ενδιαφέρουν θέματα που έχουν ως επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο!





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου