Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Φωτεινή Αραμπατζή κατά ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ: Πραγματικά είστε οι καλύτεροι χορηγοί της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είστε η σίγουρη λύση για να έχουμε ισχυρή και σταθερή αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, χωρίς πισωγυρίσματα και κινδύνους για την οικονομία και την κοινωνία


Για σεξιστική επίθεση, εικόνα ντροπής, που θυμίζει τις αντίστοιχες εικόνες με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής και αποτελούν ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό, έκανε λόγο η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Πρ. Υφυπουργός και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κατά την ομιλία της, χθες, από το βήμα της βουλής, αναφερόμενη στο επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ Γιώργου Βαρεμένου και της βουλευτή της Ν.Δ. κ. Άννας Καραμανλή.


Η κ. Αραμπατζή πριν υποστηρίξει κοινοβουλευτικά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Διεθνής Εμπορική Διαιτησία και λοιπές διατάξεις» είπε χαρακτηριστικά:


«Πριν μπω στα του νομοσχεδίου θα ήθελα να αναφερθώ και να καταγγείλω τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.


Η κίνηση του κυρίου Βαρεμένου να ασκήσει βία σε μια γυναίκα και να της αρπάξει από τα χέρια το χαρτί με την χαμογελαστή φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα στο Παλλάς, την ημέρα του τραγικού θανάτου του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, αποδεικνύει, πέραν των άλλων, την αλλεργία του ΣΥΡΙΖΑ στην άλλη άποψη και την πίστη του στην ιδεοληψία «Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εχθρός μας».


Και συνέχισε:


«Είναι η πρώτη φορά θα μου πείτε;


Όχι δυστυχώς!


Ακόμη ηχούν στα αυτιά μου το « Θα σε πάω αίμα» του κ. Πολάκη, που εκστόμισε σε βάρος μου!»


Η Σερραία Βουλευτής αναφερόμενη στο νομοσχέδιο, έκανε λόγο για  ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, ένα σύγχρονο, ενιαίο νομικό πλαίσιο, που αποτυπώνει τις σύγχρονες εξελίξεις του νομικού και συναλλακτικού κόσμου αφενός, αφετέρου για ένα νομοσχέδιο που αποδεικνύει, για ακόμα μια φορά, την αποφασιστικότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα αυτής της Κυβέρνησης να κάνει τη χώρα ελκυστικό χώρο επενδύσεων, τονώνοντας την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και ενισχύοντας  τις ελληνικές εξαγωγές.


Γιατί, όπως υποστήριξε: «Οι χώρες, στις οποίες η νομοθεσία είναι φιλική προς τη διαιτησία παρατηρείται εξωστρέφεια της οικονομίας και πολύ μεγαλύτερο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, αφού κατά κανόνα οι επενδυτές επιδιώκουν την επίλυση των διαφορών τους μέσω διαιτησίας, (εύκολα, άμεσα και γρήγορα) και χωρίς προσφυγή στα πολιτειακά δικαστήρια.»


Η κ. Φωτεινή Αραμπατζή δεν άφησε ασχολίαστη κατά την παρέμβασή της, την πρωτοφανή, αντιθεσμική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τον ΣΥΡΙΖΑ από όλες τις ψηφοφορίες του Κοινοβουλίου μέχρι τις εκλογές.


«Είναι πραγματικά λυπηρό και ταυτόχρονα εξόχως προβληματικό, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας,


ένα κόμμα εξουσίας, ένα κόμμα, που κυβέρνησε για τέσσερα χρόνια την χώρα, να χρησιμοποιεί αυτές τις μεθόδους κοινοβουλευτικού ακτιβισμού και θεσμικής ακροβασίας για να αντιπολιτευτεί την Κυβέρνηση. Είστε βαθιά κολλημένοι στις πρακτικές του 2012 και του 2015, τότε που θέλατε να μεταφέρετε το Κοινοβούλιο στο πεζοδρόμιο ή καλύτερα το πεζοδρόμιο στο Κοινοβούλιο, τότε που χωρίζατε το λαό στην πάνω και κάτω πλατεία και χυδαιολογούσατε κατά του Κοινοβουλίου, του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας.» είπε χαρακτηριστικά.


Και αναρωτήθηκε: «Και αλήθεια σας ρωτώ: τί θα κάνετε, όταν θα έρθει μια σειρά θετικών, φιλολαϊκών νομοσχεδίων στη Βουλή, το επόμενο διάστημα;


Τι θα κάνετε όταν έρθει η αύξηση του κατώτατου μισθού ή ένα νέο πιθανό δώρο του Πάσχα και άλλες σχετικές διατάξεις, που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση;


Θα κάνετε αυτό, που είπε χθες ο τομεάρχης εσωτερικών του κόμματός σας, ο κύριος Ζαχαριάδης σε μια ραδιοφωνική του συνέντευξη;


Θα βγαίνετε δηλαδή στα κανάλια να λέτε ότι είναι θετικά τα νομοσχέδια και ότι συμφωνείτε αλλά στη Βουλή θα απέχετε και δεν θα τα ψηφίζετε;»


Η κ. Αραμπατζή συμπλήρωσε πως ο κ. Τσίπρας παραμένει αμετανόητος, αδιόρθωτος και ταυτισμένος με τις χειρότερες στιγμές του αντιμνημονιακού του αγώνα, πριν φυσικά γίνει Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός και πριν φέρει το τρίτο, αχρείαστο και δυσβάσταχτο μνημόνιο.


Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ συμπλήρωσε όμως ότι οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση και ότι στην τελευταία δημοσκόπηση της Marc, που είδε το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύεται ότι η Νέα Δημοκρατία παρά τον ορυμαγδό λάσπης και οχετού από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνει την διαφορά της από τον τελευταίο, ότι η πρόταση δυσπιστίας «έβγαλε κερδισμένο» τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ τόνισε πως η πλειονότητα των ερωτηθέντων πιστεύει στην ανάγκη αυτοδύναμης Κυβέρνησης στη χώρα για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα.


«Συγχαρητήρια Κυρίες και Κύριοι του ΣυΡιζΑ! Προχωρήστε έτσι!


Πραγματικά είστε οι καλύτεροι χορηγοί της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Είστε η σίγουρη λύση για να έχουμε ισχυρή και σταθερή αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, χωρίς πισωγυρίσματα και κινδύνους για την οικονομία και την κοινωνία» είπε κλείνοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου