Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Η Έλενα Δ. Ράπτη (A' Θεσσαλονίκης Ν.Δ.) στο ''5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας'' - Μίλησε πάνω στην θεματική «'Υποστηρίζοντας τα άτομα που έχουν υποστεί βία. Ο ρόλος της μαίας/του μαιευτή»


Η κα. Έλενα Δ. Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας- Ένα βήμα πιο κοντά: Η τέχνη και η επιστήμη της Μαίευσης, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής. 


Ως Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων, μίλησε στη  θεματική «’Υποστηρίζοντας τα άτομα που έχουν υποστεί βία. Ο ρόλος της μαίας/του μαιευτή» παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του  Εθνικού  Σχεδίου  Δράσης.


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που στοχεύει στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας κατά των ανηλίκων. 

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης εισάγει 11 νέες πολιτικές, πέντε οριζόντιες διυπουργικές και έξι επιμέρους. 

Υπάγεται στον Υπουργό Επικρατείας και για την επίβλεψή του συγκροτείται Πολιτική Επιτροπή Παρακολούθησης Δημοσίων Πολιτικών στην οποία μετέχουν 12 Υπουργεία.


Στο συνέδριο συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη διασφάλιση και ενίσχυση των δικαιωμάτων της γυναίκας, του παιδιού, του κάθε ατόμου που βάλλεται καθώς και θέματα για την υπογεννητικότητα, την έμφυλη βία, την κακοποίηση των παιδιών, ώστε να ενδυναμωθούν οι μαίες και οι μαιευτές στην ανάληψη  του κοινωνικού τους ρόλου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου