Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

The ReMARKables InterViews Vol. 307: Ο Θεμιστοκλής (Θέμης) Δ. Κοσμίδης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμου Κιλκίς με το ''ΚΙΛΚΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ'' και τον Δήμαρχο, κο. Δημ. Κυριακίδη, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και το Off The Record News BlogSpot


The ReMARKables InterViews Vol. 307: Ο Θεμιστοκλής (Θέμης) Δ. Κοσμίδης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμου Κιλκίς με την παράταξη ''ΚΙΛΚΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ'' και τον Δήμαρχο, κο. Δημ. Κυριακίδη, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και το Off The Record News BlogSpot 


Πατέρας... Οικογενειάρχης... Γιος... Ιδιωτικός Υπάλληλος... Ραδιοφωνικός Παραγωγός... Λογιστής... Οδηγός ΚΤΕΛ... Πολιτικός και Στέλεχος... Αυτοδιοικητικός... Αντιδήμαρχος... Μα πάνω από όλα, ο φίλος μας, ο Θέμης... ο φίλος μου, ο Θέμης... Η τελευταία μου -μάλλον- συνέντευξη πριν τον Α' εκλογικό γύρο των δημοτικών - περιφερειακών εκλογών 2023 επέλεξα να είναι μαζί του! Δεν ξεχνάμε λοιπόν... ''ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΗΣ) Δ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ - ΚΙΛΚΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ''!!! Ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση τον εξαιρετικό, κύριο Κωνσταντίνο Μανίκα (LASTPOINT.GR, CULTUREPΟINT.GR)!


Ο κόσμος της πόλης μας και των χωριών μας γνωρίζει πάνω κάτω το οικογενειακό, ακαδημαϊκό, εργασιακό, κοινωνικό και πολιτικό προφίλ σου. Θέλω να μου πεις ομως γιατί ένα ατομο οπως εσυ θέτει τον εαυτό του, τον χρόνο του και την ποιότητα του α. στην εκλογική αναμέτρηση και β. αν και εφόσον αν εκλεγείς με το καλο, στις μάχες στα δημοτικά συμβούλια; Τι σε κέρδισε ώστε να στραφείς στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι;  


Μπροστά στην πρόκληση των καιρών και ειδικότερα της λογικής «όλοι ίδιοι είναι, δεν αλλάζει τίποτα» αποφάσισα να θέσω εκ νέου υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος, έχοντας πλέον πλήρη επίγνωση της σκληρής πραγματικότητας αλλά με μοναδικό στόχο την ευόδωση του κοινού οράματος της Δημοτικής παράταξης «ΚΙΛΚΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» που έχω την τιμή να συμμετέχω.


Πες μου το πολύ μεγάλο θετικό του Δήμου Κιλκίς ως δημοτική, γεωγραφική, κοινωνική, οικονομική, πολιτική οντότητα... αλλά και το μεγάλο αρνητικό, παρακαλώ θερμά!


Εκείνο που έχει ιδιαίτερη αξία είναι η φυσική ομορφιά του τόπου μας. Η γεωγραφική θέση αλλά και η ιστορία του Δήμου μας καθιστούν εφικτή την ανάδειξη του ως τουριστικό προορισμό. Σαφώς απαιτούνται κατάλληλες κάθετες παρεμβατικές λύσεις προτάσσοντας αξιοθέατα, πολιτισμό, δράσεις, ασφάλεια, υγεία προκειμένου η ανάπτυξη του Δήμου μας να στοχεύσει στην ανάδειξη του τουρισμού, του εμπορίου, της βιομηχανίας/βιοτεχνίας αλλά και των υπηρεσιών του. Η τοπική αυτοδιοίκηση μελετώντας τους προβληματισμούς της κοινωνίας και τις τάσεις εκσυγχρονισμού οφείλει να δώσει προστιθέμενη αξία στην καθημερινότητα των δημοτών αλλά και των επισκεπτών του. Όσον αφορά την άλλη όψη του Δήμου μας, στα αρνητικά στοιχεία το τεράστιο μέγεθος του σε συνδυασμό με τη μεταφορά πολλών αρμοδιοτήτων όπως προέκυψε από τη συγχώνευση των πρώην Δήμων Γαλλικού, Δοϊράνης, Κιλκίς, Κρουσσών, Μουριών, Πικρολίμνης και Χέρσου.


Γιατί ΚΙΛΚΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ και Δήμαρχος, Δημ. Κυριακίδης; Σκεψου ότι εχεις απέναντι σου έναν μέσο νεολαίο της πόλης μας, ας πούμε 22 ετών.


Το 2019 σε μια ιδιαίτερη εκλογική διαδικασία, η δημοτική παράταξη «ΚΙΛΚΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» αναδείχθηκε νικήτρια έχοντας εκλέξει εννέα εκ συνόλου δεκατριών δημοτικών συμβούλων. Η ανταπόκριση των δημοτών στο πρόγραμμα που είχε καταθέσει προεκλογικά ο συνδυασμός και στη διάθεση να στηριχτεί μια ομάδα συμβούλων, αυτοδημιούργητων και μαχόμενων στην ελεύθερη αγορά αποτέλεσε βασικό κριτήριο κι αποδέχθηκα την πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη να συμμετέχω στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Ο Δημήτρης Κυριακίδης δεν χρησιμοποίησε ποτέ την πολιτική του ατζέντα για να αποκατασταθεί επαγγελματικά. Αντιθέτως η πορεία αυτής της δημοτικής αρχής απέδειξε ότι η δεν φοβάται να δει κατάματα την αλήθεια και να μιλήσει πέρα από κοινά στερεότυπα και πολιτικαντισμούς.


Τι θα έλεγες σε μια μέση νεολαία κοπέλα/ένα μεσο νεολαίο παλικάρι από την πόλη μας είτε τα χωριά μας, για την/τον πείσεις να μείνει εδω, να εργαστεί, να κανει οικογένεια, εδώ Κιλκίς. Πως θα κρατήσετε εδώ την νεα γενια, τι κίνητρα θα δωσετε... Οκ, με βάση τις δυνάμεις σας ως Δήμαρχος/Δημοτική Αρχη.


Η παραμονή των νέων στον τόπο τους σαφώς και δίνει άλλη δυναμική εξέλιξης στους ίδιους αλλά και στην προοπτική ανάπτυξης του τόπου. Είναι γεγονός ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους οικισμούς είναι περιορισμένες σε σχέση με τις πόλεις. Όμως αν ανατρέξουμε στον απολογισμό αυτής της δημοτικής αρχής θα γίνει αδιαμφισβήτητα κατανοητό ότι η πλειοψηφία των μελετών/έργων αφορά τους οικισμούς του Δήμου μας ώστε να βελτιωθεί και σε κάποιες περιπτώσεις να δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό πλαίσιο ποιότητας ζωής και αντιστροφής της τάσης φυγής των τελευταίων χρόνων. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν δυσκολίες και πρέπει να αντιμετωπιστούν, με βελτιωτικά έργα ύδρευσης, διαχείρισης απορριμμάτων, αποχέτευσης, οδικού δικτύου, χώρων στάθμευσης, νέες υποδομές και πολλά άλλα. Η προσπάθεια αυτή με ενότητα αλλά και ενεργούς συμμετοχής των πολιτών μέσω συλλογικών οργάνων θα βοηθήσει στην επίτευξη του κοινού στόχου.


Τρέχεις με πάθος, με ορμή, με όρεξη για αγώνα και αποτέλεσμα, από χωριο σε χωριο, από κεφενέ σε καφενέ, από γειτονιά σε γειτονιά... τι σου λείπει; Πχ τα παιδιά σου; Πχ η διασκέδαση με τις/τους δικους σου ανθρώπους; Πχ ένα καλο σινεμά/θέατρο; 


Καθημερινά μοιράζομαι χρόνο με την οικογένεια μου και ιδιαίτερα τα παιδιά μου. Είμαι άνθρωπος που το παρελθόν «σημαδεύει» τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου. Ο χρόνος ενασχόλησης με την αυτοδιοίκηση κυλά αδυσώπητα!! Πάραυτα υπάρχουν στιγμές που η σκέψη μου πηγαίνει στους γονείς μου. Αυτοί πράγματι λείπουν…












Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου