Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Ομάδα Έφη Αχτσιόγλου - Ευκλείδη Τσακαλώτου: Βρήκαν γραφεία στο Νέο Κόσμο Αττικής - Συνεδριάζουν σήμερα και αύριο για το όνομα του κόμματος - Από Δευτέρα η νέα Κοιν. Ομάδα - Πρόεδρος ο κύριος Αλέξης Χαρίτσης!



Ο κος. Αλέξης Χαρίτσης θα είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του νέου σχήματος, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου θα συνδράμει μεν στο νέο εγχείρημα, χωρίς ωστόσο να παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο. Σήμερα και αύριο τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται σε διαρκή επαφή προκειμένου να αποφασίσουν το όνομα του νέου κόμματος, τα πρόσωπα τα οποία θα αναλάβουν ρόλους μέσα στην 11μελή Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ θα συζητήσουν και για το ιδεολογικό στίγμα που θα έχει αυτή η κίνηση. Τα γραφεία πάντως έχουν βρεθεί, είναι στον Νέο Κόσμο και εκεί αναμένεται να στηθεί η βάση του νέου φορέα με στόχο να οργανωθεί σε κανονικό κόμμα. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του νέου σχήματος, ενώ η κα. Έφη Αχτσιόγλου θα συνδράμει μεν στο νέο εγχείρημα, χωρίς ωστόσο να παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο. Αυτό τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις με τέσσερεις μήνες, οπότε προγραμματίζεται η κίνηση αυτή να γίνει κόμμα. Ο κος Χαρίτσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το νέο εγχείρημα ανέφερε: «Προχωράμε με βήματα σταθερά και στέρεα. 


Πρώτος μας στόχος είναι η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ώστε με μια παρουσία μαχητική και τεκμηριωμένη να ασκήσουμε προγραμματική αντιπολίτευση και να ξεδιπλώσουμε την προγραμματική μας πρόταση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο». Εξουσία Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης ο κος. Χαρίτσης τόνισε: «Θέλουμε μια Αριστερά που θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της και θα διεκδικήσει και πάλι την εξουσία. Που θα απευθυνθεί σε όλο το προοδευτικό φάσμα και θα συνενώσει τις δυνάμεις της με τις δυνάμεις από τον χώρο της πολιτικής οικολογίας, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και από τον χώρο κινημάτων». Από την πλευρά του ο κος. Νάσος Ηλιόπουλος ερωτηθείς σχετικά είπε στον Σκάι ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα συγκροτήσουν οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ θα ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε θα έχουν οριστικοποιηθεί το όνομα και ο επικεφαλής. «Ο επόμενος στόχος είναι να εκφραστεί ένας αριστερός, προοδευτικός, οικολογικός χώρος στις ευρωεκλογές», σημείωσε ο κος Ηλιόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου