Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου: Κάνουμε εύκολη την καθημερινότητα για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς


Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Βουλευτού Α' Πειραιώς και Νήσων με την Ν.Δ., κας. Δόμνας - Μαρίας Μιχαηλίδου για το αφιέρωμα του «Ελευθέρου Τύπου» στο 2024.


Από την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων και την αλληλεπίδραση μεταξύ σχολείων και γονέων μέχρι την ενοποίηση των αιτήσεων προς το uπουργείο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ψηφιοποίηση πρέπει να αποτελεί εργαλείο διευκόλυνσης και βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Oλες οι πρωτοβουλίες μας είναι σχεδιασμένες για να εξασφαλίσουν περισσότερα και καλύτερα εφόδια για τα παιδιά μας, ένα πιο σταθερό και με δυνατότητες εξέλιξης εργασιακό περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη μας, ένα αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα για όλες κι όλους.


Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι η Ειδική Ψηφιακή Πλατφόρμα για αναφορές περιστατικών ενδοσχολικής βίας, η οποία θα μας βοηθήσει να χτίσουμε τη «μνήμη» που θα συμβάλει στην επίλυση αλλά και στην πρόληψη. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει ακόμα επιμορφωτικό υλικό τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με απώτερο στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης ώστε να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε οριστικά τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό. Μία ακόμα πρωτοβουλία μας είναι η Πλατφόρμα Ψηφιακής Ενισχυτικής Διδασκαλίας.


Θα παρέχουμε δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές και μαθήτριες σε όλη την επικράτεια. Επί της ουσίας θα είναι ένα εργαλείο αρωγός στην καθημερινότητα των μαθητών. Αρχικά θα βιντεοσκοπήσουμε το σύνολο της ύλης, ώστε όλα τα μαθήματα να μπορεί να τα δει ένας μαθητής ασύγχρονα, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί. Είτε έχει χάσει ένα μάθημα είτε θέλει να ξαναδεί κάποιο, να μπορεί να το κάνει.


Ξεκινάμε τον Φεβρουάριο με δύο μαθήματα: Μαθηματικά και Γλώσσα για όλες τις τάξεις, μέχρι και τη Β’ Λυκείου. Το δεύτερο βήμα είναι τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων να μπορεί κανείς να τα βλέπει ζωντανά και να συμμετέχει σε αυτά κάνοντας ακόμα και ερωτήσεις στον καθηγητή. Στόχος μας είναι τον Σεπτέμβριο του 2024, στην έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, να έχουν οι μαθητές στα χέρια τους όλα τα παραπάνω εργαλεία. Εργαζόμαστε σκληρά για μια ολιστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Για μια Παιδεία που δεν θα υστερεί σε τίποτα έναντι των καλύτερων εκπαιδευτικών συστημάτων του κόσμου. Σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια είμαστε όλες κι όλοι μαζί!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου