Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ βάλουν αναμεταξύ τους... Δεν δίνουν λευκή επιταγή σε κανέναν και καμία. Βήματα πισω από όλες τις πλευρές!


Με βήματα πίσω και από τις δύο πλευρές ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συμβιβασμός στην θυελλώδη συνεδρίαση επήλθε καθώς τόσο ο κος. Κασσελάκης όσο και η Πολιτική Γραμματεία επαναβεβαίωσαν την «αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης τους». Ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος αναγκάστηκε να πάρει πίσω την επιστολή που είχε στείλει στα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου από το Λονδίνο με την οποία τους ασκούσε κριτική καλώντας τους να πάψουν να κυνηγούν χίμαιρες ότι θέλει να φτιάξει κόμμα-ΙΧ.


Παράλληλα όμως τα μέλη της ΠΓ αρνήθηκαν να του δώσουν «λευκή επιταγή», όπως ζητούσε ο ίδιος και επί της ουσίας περίοδο χάριτος για μετά τις ευρωεκλογές. Από την αρχή ο Στεφ. Κασσελάκης έδειξε τις προθέσεις του, δίνοντας νέο τελεσίγραφο στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα και αυτό δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση, είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα ίδια τα μέλη μας. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο, το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης. Δεν είναι προσωπικό αυτό που θα σας πω, ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν με εμπιστεύεστε τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε, ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών. Να πάμε στις εθνικές εκλογές χωρίς τη μόνιμη αμφισβήτηση» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, για να προσθέσει:


«Ή πρόεδρος μέχρι τις εκλογές ή αναβάπτιση στο Συνέδριο» φέρεται να είπε ο κ. Κασσελάκης, απευθυνόμενος στα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου. «Σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός, παρά τα ότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι τη διαδικασία; Αν κάποιος με αμφισβητεί, να το κάνει εδώ, τώρα, όπως είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από κάθε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας να τοποθετηθεί στο ερώτημα εάν τον εμπιστεύεται για πρόεδρο του κόμματος.


Προφανώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εννοούσε να στηριχθεί από όλους ως τις εθνικές εκλογές -ακόμη και με ήττα στις ευρωεκλογές-, καθώς έχει εκλεγεί μόλις πέντε μήνες πριν, σε διαφορετική περίπτωση απείλησε με προσφυγή στους συνέδρους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας απάντησαν στο ίδιο ύφος: «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν» φέρεται να του είπαν οι περισσότεροι, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να παράσχει τέτοια πολιτική δέσμευση. Μάλιστα, ένα από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τού είπε «θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου