Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

''Νέα Ελλάδα - Νέα Δημοκρατία'': Πως πήρε το όνομα της η Νέα Δημοκρατία το 1974;


Η πραγματική ιστορία πίσω από το όνομα της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν ευρύτερα γνωστή για πολλά χρόνια, αλλά η έγκυρη εκδοχή λέει πως ο κος. Κωνσταντίνος Καραμανλής το δανείστηκε από τον Τίτλο ενός Βιβλίου. Το κοινωνικό και εθνικό Μανιφέστο ''Νέα Δημοκρατία''*** λέγεται το Βιβλίο του Κινέζου Κομμουνιστή και Πατέρα της Κίνας, Μάο Τσε Τουνγκ. Γνωστό ιδεολογικό πόνημα του 20ου αιώνα.


Το οποίο ο κος. Καραμανλής είχε διαβάσει στο Παρίσι και τον τίτλο του οποίου είχε συγκρατήσει διότι του άρεσε σαν κεντρικό μήνυμα και μεγάλη ιδέα, όπως επιβεβαιώνεται στο βιβλίο ''Καραμανλής Off the Record''.  Στην πρώτη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση μετά τη Χούντα (Καλοκαίρι 1974), στη Θεσσαλονίκη όπου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μίλησε σε ένα ακροατήριο που περιλάμβανε πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα χωρίς κομματικά στεγανά, το μπλοκ των ΚΝιτών φώναζαν το σύνθημα ''για μία Νέα Ελλάδα, για μία Νέα Δημοκρατία''. Το δεύτερο το χρησιμοποίησε τελικά ο Καραμανλής... 


Για να μαθαίνουμε ή και να θυμόμαστε! Επίσης, αυτό ο σύνθημα ήταν το κεντρικό μήνυμα του Συνεδρίου της Ν.Δ. το 2013 το καλοκαίρι, με τον κο. Αντώνη Σαμαρά, Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ν.Δ.. Συνέδριο Αναβάπτισης, Ανοίγματος και προς Κέντρο και προς Δεξιά καθώς και Συνέδριο Εγρήγορσης.   


***Η ''Προς Μια Νέα Δημοκρατία'' ή ''Για Μία Νέα Δημοκρατία''. 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου