Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: Δήλωση της κα. Τατιάνας Δουβαρά για το Νέο Επίδομα Μητρότητας


Ναι. Χρειαζόμασταν το επίδομα μητρότητας οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες. Από την πρώτη στιγμή το ζητούσαμε. Καθυστερημένο μεν σωστό μέτρο δε.

Πρώτο το κόμμα των «Δημοκρατών-Ανδρέα Λοβέρδου» ανέδειξε το Δημογραφικό ως ένα από τα κυρίαρχα θέματα της πολιτικής του ατζέντας, με ανάρτηση στο site του κόμματός στις 15/4/24 μαζί με σειρά προτάσεων για την επίλυσή του, καθώς και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

Η τακτική των επιδομάτων είναι σίγουρα βοηθητική πλην όμως επιφανειακή και δεν αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι γεννήσεις στην Ελλάδα ολοένα μειώνονται.

Απαιτούνται επιπλέον ελαφρύνσεις, όπως απαλλαγή εισφορών ΕΦΚΑ για τις νέες μητέρες και οικογένειες.

1 στα 4 ζευγάρια που προσπαθούν για παιδί, δεν μπορούν να το πετύχουν και χρειάζονται Ιατρική βοήθεια. Ανακοινώνουμε, μόνο εμείς, σειρά προτάσεων, από την αρχή του νήματος, της ίδιας της επίτευξης της κύησης αλλά και κρατική ενίσχυση της υπογεννητικότητας, με κάλυψη των φαρμάκων αλλά και των διαδικασιών εξωσωματικής γονιμοποίησης , ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στα ευεργετήματα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ασχέτως οικονομικής κατάστασης.

Χρειάζεται τοποθέτηση Αναπληρωτή Υπουργού διαχείρισης δημογραφικού προβλήματος για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του θέματος.

Η απάντηση του Τομέα Υγείας των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ αναλυτικά εδώ:

https://dimokrates.net/ova_sev/to-dimografiko-provlima-stin-ellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου