Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Έλενα Ράπτη στη Voria: Πώς θα αναπτυχθεί ο Τουρισμός στη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία


Συνέντευξη της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στη Φωτεινή Στεφανοπούλου

Ικανοποιημένη από την τουριστική κίνηση της φετινής σεζόν όχι μόνο στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, δηλώνει στην έντυπη Voria η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη,

Η κα. Ράπτη τονίζει πως η ανοδική πορεία που καταγράφεται  αντανακλά τις προσπάθειες που έχει κάνει το υπουργείο για να καθιερωθεί η Ελλάδα στη συνείδηση των επισκεπτών ως  κορυφαίος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, αλλά για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου χωρικά και χρονικά. Και προσθέτει ότι υπάρχουν προοπτικές ακόμα μεγαλύτερης και μάλιστα ισόρροπης ανόδου με την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, στον οποίο η χώρα μας κατέχει την ένατη θέση στην Ευρώπη.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Χρέος μας είναι να προστατέψουμε τη Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία - Η Δημοκρατία, όσο και αν είναι αυτονόητη σήμερα, μας χρειάζεται όλους. Ας μη της γυρίσουμε την πλάτη!


Dr. Δόμνα - Μαρία Αριστ. Μιχαηλίδου: Η Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων με την Ν.Δ.. Πρ. Υπουγός και Πρ. Υφυπουργός, γράφει για τη Μεταπολίτευση και την αξία της Δημοκρατίας


Δεν είμαι παιδί της μεταπολίτευσης. Δεν έζησα στη διάρκεια της δικτατορίας, δεν βίωσα τον αυταρχισμό της, δεν στερήθηκα την ελευθερία μου για τις ιδέες μου. Ούτε κι ενηλικιώθηκα την εποχή της έντονης πολιτικοποίησης, των κινημάτων και της στράτευσης σε κομματικές γραμμές, μια εποχή πολιτικής και κοινωνικής ευφορίας, γενικευμένης αισιοδοξίας, όπου όλα «έμελλε» να πάνε καλύτερα.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Άννα Διαμαντοπούλου: Το Κυπριακό δεν πρέπει να παραμείνει άλυτο πρόβλημα στο διηνεκές - Κύπρος μία, ενωμένη και ελεύθερη



Στην Κύπρο μετέβη το Σάββατο 3 Αυγούστου η κα. Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της αντικατοχικής εκδήλωσης του Δήμου Αμμοχώστου. Η κα. Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός, επίτροπος και υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, παρευρέθη στην εκδήλωση με την ιδιότητά της ως επίτιμη δημότης Αμμοχώστου. «Θέλω να το πω πολύ δυνατά: δεν πρέπει να Κυπριακό να παραμείνει ένα παγωμένο, άλυτο πρόβλημα στο διηνεκές. Η συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ προσφέρει δυνατότητες, η κοινή προσπάθεια ΟΗΕ και ΕΕ προσφέρει ευκαιρίες. Ελπίζω η αποστολή της κυρίας Ολγκίν, που είναι η προσωπική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, να φέρει σύντομα αποτέλεσμα. Πενήντα χρόνια είναι πάρα πολλά, όμως βλέπω στα πρόσωπα δίπλα μου θέληση και πείσμα. Κανένας συμβιβασμός με το status quo, Κύπρος μία, ενωμένη και ελεύθερη!» ανέφερε χαρακτηριστικά η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.



Νέος Διοικητής του Αγίου Όρους ο κύριος Αλκιβιάδης Στεφανής


Ο Πρώην Υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής αναλαμβάνει διοικητής του Αγίου Όρους. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι ο νυν διοικητής Αναστάσιος Μητσιάλης παραιτήθηκε και τη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Στεφανής. Ο Αλκιβιάδης Στεφανής είναι επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, ενώ έχει διατελέσει υφυπουργός αλλά και υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον διοικητή του Αγίου Όρους: «Ανακοινώνεται ότι ο Πρέσβης επί τιμή κ. Αναστάσιος Μητσιάλης παραιτήθηκε από τη θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους. Νέος Διοικητής αναλαμβάνει ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής».

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

The ReMARKables InterViews Vol. 346: Μιλάμε με την Αργεντίνα, Συντηρητική, Νέα Πολιτικό κυρία María Celeste Ponce, για τις Θέσεις της και τον Τρόπο Πολιτικής Σκέψης της - All about Mrs. María Celeste Ponce, a ''viral social media persona'' and New Argentinian Right-Wing Elected Deputy Politician (Member of the Chamber of Deputies of Argentinian Nation) Businesswoman, Owner of a Software Company and New Law Student!


The ReMARKables InterViews Vol. 346: Μιλάμε με την Αργεντίνα, Συντηρητική, Νέα Πολιτικό κυρία María Celeste Ponce, για τις Θέσεις της και τον Τρόπο Πολιτικής Σκέψης της - All about Mrs. María Celeste Ponce, a ''viral social media persona'' and New Argentinian Right-Wing Elected Deputy Politician (Member of the Chamber of Deputies of Argentinian Nation) Businesswoman, Owner of a Software Company and New Law Student!


Social media is a great resource, and that is precisely what Argentine MP María Celeste Ponce has recently realised. A photograph of the parliamentarian went viral on social media with no arguments other than the politician's look. 


Originally from Córdoba, Ponce defines herself as “a right-wing woman,” so her political thoughts are in line with those of the recently elected President of Argentina, Javier Milei.