Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Με ποια σενάρια προκρίνεται ο ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΟΚ παρά τις πάρα πολλές τελικές προσπάθειες που είχε στον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη κι έτσι μπήκε σε περιπέτειες όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

   Ουσιαστικά τα πράγματα ξεκαθάρισαν μετά και τη νίκη της Κέρκυρας απέναντι στον Απόλλων Καλαμαριάς με 3-0, καθώς οι Φαίακες έφτασαν στους 3 βαθμούς και ισοβαθμούν με την Καλαμαριά. Από την άλλη ο ΠΑΣ μετά και την ισοπαλία στην Τούμπα πήγε στους 4 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ έμεινε τελευταίος με μόλις 1 βαθμό.

   Οπότε τα σενάρια πρόκρισης του δικεφάλου έχουν ως εξής: Την επόμενη αγωνιστική ο Δικέφαλος θέλει νίκη επί της Κέρκυρας για να πάει στους 4 βαθμούς. Αν ο ΠΑΣ χάσει από την Καλαμαριά στο μεταξύ τους παιχνίδι, θα μείνει στους 4 και θα ισχύσουν τα παρακάτω κριτήρια. Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα κερδίσει πάει στους 7, η Καλαμαριά μένει στους 3 και ο ΠΑΟΚ -εφόσον κερδίσει- πάει στους 4 και προκρίνεται. Σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ και ισοπαλίας στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο ΠΑΣ πάει στους 5, η Καλαμαριά στους 4 και ο ΠΑΟΚ επίσης στους 4 και μένει εκτός, λόγω της ήττας στην Καλαμαριά την 1η αγωνιστική.

   Με λίγα λόγια ο δικέφαλος για να προκριθεί πρέπει να κερδίσει την Κέρκυρα και στο παιχνίδι της Καλαμαριάς με τον ΠΑΣ να υπάρξει νικητής.

   Τα κριτήρια των ισοβαθμιών: Πρώτο κριτήριο: Οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι ισόβαθμες ομάδες στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Δεύτερο κριτήριο: Αν προκύψει ξανά ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Τρίτο κριτήριο: Αν προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε μετράει η καλύτερη επίθεση μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων.

Τέταρτο κριτήριο: Αν δεν προκύπτει και πάλι κατάταξη μετά τα παραπάνω κριτήρια, τότε διεξάγεται μονός αγώνας μπαράζ (αν ισοβαθμούν 2 ομάδες) ή μονοί αγώνες μπαράζ (αν ισοβαθμούν 3 ομάδες).

Πέμπτο κριτήριο: Αν και πάλι δεν υπάρχει κατάταξη, τότε διενεργείται κλήρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου