Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει με αυτοκόλλητα για τα ρέστα...που δεν δίνει!



Με ειδικό αυτοκόλλητο που προειδοποιεί τους επιβάτες πως το εκδοτικό μηχάνημα του αστικού από το οποίο θα προμηθευτούν το εισιτήριό τους δεν δίνει ρέστα, ενίσχυσε τα μηχανήματά του ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης

Η τοποθέτηση του αυτοκόλλητου έγινε σε όλα τα αστικά που κυκλοφορούν στο νομό πριν από ένα μήνα μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και η κατάργηση των νυχτερινών δρομολογίων του Οργανισμού.

«Η σήμανση υπήρχε. Τώρα βάλαμε το ενημερωτικό και πάνω στα μηχανήματα για να μην μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν το είδε. Θέλω να ξεκαθαρίσω, επειδή μας κατηγορούν πολλοί πως σε κανένα λεωφορείο στον κόσμο δεν υπάρχει εκδοτικό μηχάνημα που δίνει ρέστα» σχολιάζει στο karfitsa.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι δεν ευδοκίμησε η συζήτηση που έκανε με την κατασκευάστρια εταιρία για την προμήθεια εκδοτηρίων που να δίνουν ρέστα, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να ισχύει η ίδια κατάσταση. «Δεν ληστεύουμε το δημόσιο» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Στεφανίδης.

Αναφέρει επίσης πως τον Οκτώβριο, οπότε και αυξήθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων, παρατηρείται αύξηση στην αγορά καρτών απεριορίστων διαδρομών που αγγίζει το 30% και αύξηση της πώλησης εισιτηρίων που φτάνει το 15% συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2013.

Την ίδια ώρα, δίνει για πρώτη φορά στοιχεία στη δημοσιότητα που έχουν να κάνουν με την εισιτηριοδιαφυγή. Αγγίζει περίπου το 17% των πολιτών που χρησιμοποιούν αστικό, ενώ το φαινόμενο είναι εντονότερο τις μεσημβρινές ώρες, όπως αποδεικνύει έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!

πηγή: www.karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου