Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

''Ηρωική έξοδος''...και εκλογές-ξεκαθάρισμα;

Nikos Libertas / SOOC
Η εκταμίευση της 1η δόσης έγινε. Το 3ο Μνημόνιο μπαίνει για τα καλά σε εφαρμογή.


Την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να θέσει τις επόμενες μέρες (σήμερα-αύριο) ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, δρομολογώντας έτσι τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, με πιθανότερες ημερομηνίες την  20η και 27η του Σεπτέμβρη.


Η 13η Σεπτεμβρίου παραμένει πάνω στο τραπέζι ως πιθανή ημερομηνία χωρίς ωστόσο να αποτελεί το ισχυρότερο σενάριο για την διεξαγωγή των εκλογών, λόγω τεχνικών και διαδικαστικών προβλημάτων. 
Η τελική απόφαση για το πότε θα παραιτηθεί η κυβέρνηση θα ληφθεί σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο τραπέζι είναι ακόμη και το σενάριο ''ηρωικής εξόδου'' παροχής νέας ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή. 
Πληροφορίες λένε ότι κ. Πρωθυπουργός έχει στα χαρτιά του να επικαλεστεί εθνικό θέμα, αλλά με αναφορά του ωστόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, μα και στην Βουλή, ο ίδιος δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά και θα ζητήσει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία που ορίζεται βάση του Συντάγματος. 
Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος τα επόμενα 24ωρα οφείλει να να ξεκινήσει (τυπικά) την διαδικασία διερευνητικών εντολών, αναμένοντας τα...άκαρπα αποτελέσματά της, έτσι κι αλλιώς. 
Στην περίπτωση που όλα πάρουν τον δρόμο τους, τη θέση του Πρωθυπουργού θα καταλάβει για περίπου ένα μήνα και υπηρεσιακά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Θάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου