Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση βγάζει το σφυρί ακόμη και η 1η κατοικία

Σχετική εικόνα

Με ερώτησή της υπό τον τίτλο «Βγαίνει στο σφυρί ακόμα και η πρώτη κατοικία» η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη συνεχίζει την κόντρα που ξεκίνησε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη με φόντο τους πλειστηριασμούς. Μάλιστα, παραθέτει το κατασχετήριο συνταξιούχου από του Ζωγράφου της οποίας απειλείται η πρώτη κατοικία για χρέη προς την εφορία που είναι λιγότερα από 5.000 ευρώ.

«Η ΙΖ’ ΔΟΥ Αθηνών, με κατασχετήριο που είχε επιδώσει σε γυναίκα συνταξιούχο, κάτοικο Ζωγράφου, απειλεί να βγάλει στο σφυρί πρώτη κατοικία και συγκεκριμένα ένα διαμέρισμα μόλις 51 τ.μ. για χρέη στην εφορία, τα οποία προέρχονται από μικροποσά οφειλής φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. 

Το συνολικό ποσό της οφειλής είναι 4.798 ευρώ και αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν από το 2012 και μετά. Η έκδοση και αποστολή του κατασχετηρίου πρακτικά σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ενεργοποιηθεί η διαδικασία, ώστε να βγει το ακίνητο «στο σφυρί»» αναφέρει η κυρία Μπακογιάννη και καλεί τον υπουργό κ. Σταθάκη να απαντήσει εάν αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει πλέον προστασία της πρώτης κατοικίας, κυρίως για τους αδύναμους συμπολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου