Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Χρόνια Πολλά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!

Σχετική εικόνα

Την 21η Νοεμβρίου κάθε έτους εορτάζουμε μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας, τα Εισόδια  της Υπεραγίας Θεοτόκου. Την ημέρα αυτή η Πολιτεία επέλεξε να τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ως αναγνώριση της διαχρονικής τους προσφοράς  στο Ελληνικό Έθνος και την Δημοκρατία.

Η επιλογή της ημέρας αυτής δεν είναι τυχαία, διότι η Παναγία μας είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός του γένους των Ελλήνων, η παντοτινή και κραταιά σκέπη του Έθνους μας, είναι η προστάτιδα του  ένδοξου Στρατού μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις  έχουν συνδεθεί με την ιστορία της πατρίδος μας, είναι εκείνες που έγραψαν σελίδες δόξας και ηρωισμού υπερασπιζόμενες διαχρονικά την ελευθερία, την δημοκρατία και τα εθνικά ιδανικά.

Τους τιμούμε όλους, από  τους  αγωνιστές του ‘21 και τους ιερολοχίτες του Δραγατσανίου, τους Μακεδονομάχους και τους ήρωες των Βαλκανικών πολέμων,    τα θρυλικά  πληρώματα  του Θωρηκτού Αβέρωφ, τους   μαχητές του Σαγγάριου, τους ελευθερωτές της Κορυτσάς και   τους γενναίους υπερασπιστές  των οχυρών,  μέχρι   τους πολεμιστές  της Κύπρου και τους σημερινούς αετούς  των αιθέρων που με αυτοθυσία αγωνίζονται   για την εκπλήρωση της αποστολής τους. Τιμούμε όλους τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους στο διάβα των αιώνων. Χρόνια Πολλά! 

Σχετική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου