Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Σοφιού (Μάγδα) Μαγδαληνή | Η νεαρά γαλάζια υποψήφια στην Χαλκιδική μιλά στο Off The Record News

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνο

Επιμέλεια Συνέντευξης: 
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς 

Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα: 
Καταγωγή, επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, οικογένεια, κλπ.

Γεννήθηκα το 1989 και μεγάλωσα στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, αποφοίτησα δε το έτος 2006 από το ΓΕΛ Κασσάνδρας. Στη συνέχεια σπούδασα στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και έλαβα το πτυχίο μου το έτος 2010. Μετά την αποφοίτηση μου από τη Νομική Σχολή έκανα την πρακτική μου ως ασκούμενη δικηγόρος σε δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έλαβα το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον τομέα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Νομικής σχολής του ΑΠΘ.  Γονείς μου ο Ευάγγελος Σοφιός (αγρότης) και η Αννα Λωτον (ελεύθερη επαγγελματιας). Είμαι αρραβωνιασμένη με τον Σοφοκλή Κοκκινίδη, Συμβολαιογράφο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το Tae Kwon Do, σε επίπεδο πανελληνίων πρωταθλημάτων.
Τι κάνεις επαγγελματικά αυτόν τον καιρό; Με τι ασχολείσαι ή ετοιμάζεσαι να ασχοληθείς; 

Από το 2012 ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου και διατηρώ Δικηγορικό γραφείο στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής με ενασχόληση κυρίως σε υποθέσεις αστικού δικαίου και ποινικού δικαίου. Με συνεχή προσπάθεια και έπειτα από επτά έτη σκληρής δουλειάς πλέον έχω μια σταθερή επαγγελματική πορεία και ασκώ ενεργά τη δικηγορία με πλήθος παραστάσεων σε ποινικά και αστικά δικαστήρια στη Χαλκιδική αλλά και εκτός αυτής. Την περίοδο αυτή, μάλιστα, κατά την οποία ολοκληρώνεται η τελευταία φάση της κτηματογράφησης της χώρας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται  και ο Νομός Χαλκιδικής,  ασχολούμαι με την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο και την επίλυση νομικών ζητημάτων γύρω από τα ακίνητα. 

Ως δραστήριο, μορφωμένο και δυναμικό άτομο -και μάλιστα νέο- βιώνεις μπούλινκ στον επαγγελματικό σου χώρο από άτομα ‘’φτασμένα’’; 

Όταν εισέρχεσαι σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον, και ιδιαίτερα όταν είσαι ένα νεαρό άτομο, είναι σύνηθες - όχι ορθό - να δέχεσαι μία μορφή "μπούλινκ" από άτομα πιο έμπειρα, πιο "φτασμένα" από σένα. Είναι στο χέρι μας, όμως, με την εργατικότητα, την επιμονή, το ήθος και τις ικανότητές μας, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε την αναγνώριση και το σεβασμό τους. Πάντως, προσωπικά, έχω γνωρίσει "φτασμένους" επαγγελματίες, που είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και να σε συμβουλεύσουν, οπότε δεν θα πρέπει να μαστε απόλυτοι. 

Είσαι ευαίσθητο και κοινωνικοποιημένο άτομο σε ότι αφορά κοινωνικά, πολιτικά, διεθνή, περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα γύρω από τα ζωάκια, κλπ; 

Ζώντας στην επαρχία έχω άμεση επαφή με τη φύση και τις αγροτικές εργασίες. Μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο και λόγω των καλλιεργήσιμων εκτάσεων που διατηρούμε έρχομαι σε καθημερινή επαφή με το περιβάλλον και την γη, με τα προβλήματα και τις έγνοιες των αγροτών. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής φύσεως έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, δεν παύει όμως να βρίσκεται σε χαμηλά ακόμα επίπεδα. Ως πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Πευκοχωρίου ασχολήθηκα με την ευαισθητοποίηση των πολιτών, μέσω δράσεων για την ανακύκλωση, όπως για παράδειγμα την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης. Εξάλλου, στόχος όλων ημών που ζούμε στη Χαλκιδική θα πρέπει να είναι η κινητοποίηση αλλά και η δράση σε ό,τι έχει να κάνει με περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, με σκοπό την καλύτερη διαβίωση τόσο των μονίμων κατοίκων, όσο και των χιλιάδων τουριστών, που αποτελούν σημαντικό οικονομικό πνεύμονα του τόπου μας. 

Ποιο το παράπονο σου από την γενιά μας (20-40); Τι σε ενοχλεί;

Η γενιά μας δεν ασχολείται με την πολιτική και ειδικότερα οι νεότεροι σε ηλικία απαξίωσαν τον θεσμό της πολιτικής και δεν ασχολήθηκαν με αυτήν. Η απαξίωση της πολιτικής ήρθε μέσα από την κρίση των αξιών που βίωσε η χώρα μας παράλληλα με την οικονομική κρίση, η οποία ανάγκασε τους νέους να επικεντρωθούν στο πως θα επιβιώσουν ατομικά και οικονομικά, αδιαφορώντας για τα κοινά και πιστεύοντας ότι δεν θα αλλάξει κάτι και ότι όλοι είναι ίδιοι. Αυτό είναι και το διακύβευμα της σημερινής εποχής, να πάρουμε εμείς οι νέοι την τύχη στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο αύριο, βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι, έχοντας πάντα ως σύμμαχο την εμπειρία των μεγαλύτερων. 

Πως βιώνεις την οικονομική και πολιτική κρίση που περνά η πατρίδα μας εδώ και 10 χρόνια; 

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλον το πληθυσμό, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. Φυσικά οι νέοι είναι αυτοί που επηρεάστηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό είτε μη μπορώντας να εξεύρουν εργασία, είτε εργαζόμενοι σε αντικείμενα παντελώς άσχετα με τις σπουδές τους, είτε μη αμειβόμενοι αντίστοιχως με αυτές. Η οικονομική κρίση ενίσχυσε την ανασφάλεια και οδήγησε πολλούς νέους στην κοινωνική απομόνωση, στη φυγή από τη χώρα και φυσικά στην απαξίωση όλων των κοινωνικών και πολιτικών θεσμών στους οποίους εμεις οι νέοι χάσαμε την πίστη μας. Μόνο εμεις μπορούμε να αλλάξουμε τις συνθήκες διαβίωσης μας συμμετέχοντας στα κοινά και επιλέγοντας τους κατάλληλους ανθρώπους να μας εκπροσωπήσουν.

Μια θετική - ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο; Ποιο είναι το προσωπικό σου μότο;

Για μια καλύτερη Χαλκιδική! Για να την ανεβάσουμε στη θέση που της αξίζει σε όλα τα επίπεδα… γιατί άλλωστε «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κάθεται και εσωτερικός χώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου