Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Θύμα της τοξικής αρρενωπότητας

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

του Δημήτρη Ι. Πετρούνια (Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η Αμερικανίδα βιολόγος που δολοφονήθηκε στη Κρήτη είναι το πιο πρόσφατο θύμα της τοξικής αρρενωπότητας. 

Η τοξική αρρενωπότητα είναι αποτέλεσμα στρεβλής διαπαιδαγώγησης που προάγει σεξιστικές αναπαραστάσεις των φύλων και οδηγεί όλο και περισσότερους άντρες να υιοθετούν πρότυπα συμπεριφοράς που χαρακτηρίζονται από την τάση για κυριαρχία, την υποτίμηση των γυναικών, την ακραία αυτοπεποίθηση και την καταστολή των συναισθημάτων. 

Θύμα τέτοιας συμπεριφοράς είναι και η Σούζαν Ιτον. Πρόκειται για την 10η γυναικοκτονία στην Ελλάδα του 2019... 

Την είδε και... ερεθίστηκε! 

Θεώρησε λοιπόν αυτονόητο δικαίωμα του να ικανοποιήσει την επιθυμία του!!! 
Δεν είχε κανένα ενδοιασμό να τη χτυπήσει με το αυτοκίνητο, να την μαχαιρώσει, να την στραγγαλίσει!!!! Για μια ακόμα φορά, κοινωνία και μέσα μαζικής ενημέρωσης "έπεσαν από τα σύννεφα"! 

Και θα συνεχίσουν να πέφτουν από τα σύννεφα όσο ανέχονται τη βία κατά των γυναικών, νομιμοποιούν τις διακρίσεις εναντίον τους κι αναπαράγουν σεξιστικές συμπεριφορές που οπλίζουν το χέρι του επόμενου επίδοξου δολοφόνου!"

Ενας απολυτα λειτουργικος κατα τα φαινομενα ανθρωπος οπως ο συγκεκριμενος δραστης (Με δουλεια, οικογενεια, χομπυ, και κοινωνικες δεξιοτητες) ειναι φανερο πως δεν πασχει απο ψυχικη ασθενεια! 

Καλό θα ηταν λοιπόν αντι να ζητείται -όπως συνηθίζεται- ψυχιατρική γνωματευση, προς απαλλαγή του δραστη λογω ψυχικής ασθένειας, να ανιχνεύεται η πιθανότητα σοβαρής διαταραχής της προσωπικοτητας (υποτιμημενη διαγνωστικη ταυτοτητα σε σχεση με την συχνότητα με την οποια εμφανίζεται πια και στον ελληνικό πληθυσμό...).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου