Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Ντόρα: Η Ελλάδα απέδειξε ότι σε ζητήματα μεγάλης κρίσης είναι πολύ σοβαρή χώρα, προσπερνώντας άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με μεγαλύτερες υποτίθεται δυνατότητες και διαμέτρημα

Η Ντόρα Μπακογιάννη λέει ότι τα πάει καλά στο μαγείρεμα | altsantiri

Η άλλοτε Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στον 98.4, εξήγησε γιατί η μεγαλύτερη εθνική επένδυση αυτή την ώρα για την Ελλάδα, είναι η υγειονομική πρωτιά της Ελλάδας στην Ευρώπη σε χαμηλούς δείκτες ως προς τον νέο κορωνοϊό και την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που έγκαιρα πήρε η Ελληνική Κυβέρνηση με τις υποδείξεις των επιστημόνων αλλά κυρίως χάρη στην εντυπωσιακή  αυτοπειθαρχία όλων των Ελλήνων.

Η Ελλάδα, είπε, απέδειξε, ότι σε ζητήματα μεγάλης κρίσης είναι πολύ σοβαρή χώρα, προσπερνώντας άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με μεγαλύτερες υποτίθεται δυνατότητες και διαμέτρημα.  Η πανδημία είπε, θα θέσει σε περιδίνηση τις οικονομίες όλων των χωρών, αλλά το θέμα είναι να υπάρξουν καίριες απαντήσεις ανόρθωσης.

Τα ομόλογα στην Ε.Ε. είναι μονόδρομος σημείωσε και στο τέλος παρά τις αμφιθυμίες στις Βρυξέλλες, επειδή επηρεάζονται όλες οι οικονομίες  της Ε.Ε. , στο τέλος θα κοπεί και χρήμα όπως στις ΗΠΑ.  Η κ. Μπακογιάννη , αμφισβήτησε  τις προβλέψεις του Δ.Ν.Τ. μέσω Τόμσεν, για βαθιά ύφεση του 10%  σημειώνοντας  ότι πολλές φορές  έχει πέσει έξω στις προβλέψεις του. Το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ, χρειάζεται προσεκτικό σχεδιασμό για το πώς θα αξιοποιηθεί  μετά την  έξοδο από την πανδημία για την επανεκκίνηση της οικονομίας σε ένα μείγμα  με επενδύσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία δανείων από  την ρευστότητα των τραπεζών.

Η κ. Μπακογιάννη μίλησε για την ανάγκη μόνιμης σχεδιασμένης στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και την αρωγή σε αυτό της ιδιωτικής  πρωτοβουλίας, τηρώντας αποστάσεις πάντως από τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ και τις  πρόσφατες δηλώσεις του για την πολυφαγία των ελλήνων στην εποχή της καραντίνας.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στις δυσκολίες του επαναπατρισμού Ελλήνων και συντοπιτών της από την Κρήτη, με τις προσπάθειες που κάνει το ΥΠΕΞ , αλλά έδειξε με σαφήνεια την ενόχληση της για τον πρεσβευτή μας στο Περού  και τον τρόπο που προσωπικά χειρίστηκε τους διαλόγους τους με τους δύο Κρητικούς που έχουν εγκλωβιστεί  στο Εκουαδόρ και ζήτησαν την συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου