Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Οι σχεσεις της Alexandria Ocasio-Cortez με την Ελληνική Ομογένεια των ΗΠΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα που χαμογελούν, άτομα που στέκονται, κουστούμι και παπούτσια

Την επίσημη υποστήριξη της ομοσπονδιακής δημοκρατικής βουλευτού, 30χρονης κα. Αλεσάντρια Οκάζιο-Κορτέζ (Alexandria Ocasio-Cortez) απολαμβάνει ο ομογενής πολιτειακός δημοκρατικός γερουσιαστής, κος. Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Giannaris). Αυτό φάνηκε και ενόψει της προσπάθειας επανεκλογής του, αρχικά μέσω των εσωκομματικών εκλογών της 23ης Ιουνίου.

«Με την Οκάζιο-Κορτέζ, από την στιγμή που εξελέγη στην Βουλή, έχουμε δουλέψει πολύ καλά μαζί. Είμαι χαρούμενος που έχω την υποστήριξή της.  Είναι μια πολύ δυναμική φωνή στην χώρα μας και εύχομαι να συνεχίσουμε την συνεργασία μας», είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο κ. Γιάνναρης. Πάντως, η διαφαινόμενη πολιτική σύμπραξη της κ. Κορτέζ με τον κ. Γιάνναρη έδωσε αφορμή στους επικριτές του να κάνουν λόγο για «αριστερή στροφή» του, ιδίως μετά τις αποστάσεις που τήρησε από την Αστυνομία την περίοδο των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στη Νέα Υόρκη. «Οσοι δεν βλέπουν ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την Αστυνομία στην χώρα μας και ότι αντιμετωπίζει διαφορετικά πολίτες διαφορετικού χρώματος, προφανώς και δεν προσέχει τι γίνεται. Υποστηρίζω αυτές τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα, όλα αυτά έχουν λάβει την προσοχή της κοινής γνώμης. Ασφαλώς, έχουμε πολλούς καλούς αστυνομικούς.  Θέλουμε να διασφαλίσουμε όμως ότι οι κακοί συνάδελφοί τους δεν θα επισκιάσουν τα πάντα με την συμπεριφορά τους. Πιστεύει κανένας από αυτούς που με επικρίνουν ότι ο αστυνομικός έχει δικαίωμα να κάτσει με το γόνατο στον λαιμό ενός ανθρώπου; Εάν το πιστεύουν, έχουν πρόβλημα αυτοί και όχι εγώ», δήλωσε ο Μιχάλης Γιάνναρης.

Παράλληλα, αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα καταβολής εγγυήσεων αποφυλάκισης (bailreform) με τις οποίες ταυτίστηκε πολιτικά, ο κ. Γιάνναρης τόνισε ότι «οι απαραίτητες βελτιώσεις έγιναν», υπενθυμίζοντας παράλληλα το δόγμα «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου». «Δεν βοηθάει κανέναν εάν προφυλακίζουμε ανθρώπους που δεν κατηγορούνται για κάτι σοβαρό, πριν δικαστούν. Επίσης, ζητάμε χρήματα που κάποιοι κατηγορούμενοι μπορούν να τα δώσουν και άλλοι όχι. Δηλαδή, ο πλούσιος να είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου και ο φτωχός όχι; Δεν είναι λογικό αυτό», κατέληξε ο κ. Γιάνναρης. 

Ocasio-Cortez and Gianaris lash out at Cuomo, Amazon at joint constituent  event

Alexandria Ocasio-Cortez and Michael Gianaris questioned about Sunnyside  Yards - YouTube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου