Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Έλενα Ράπτη: «Υπομονή και πειθαρχία για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές»


Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή της στο thestival.gr, στην ερώτηση «Σας τρομάζει ο κορωνοϊός; Τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητά σας; Έχει επηρεαστεί η σχέση σας με τους ψηφοφόρους σας;» ανέφερε:


«Με ανησυχεί. Βλέπω εκατομμύρια κρούσματα, υψηλή μεταδοτικότητα, πολλούς νεκρούς. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη που ζω, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Είναι μια μάχη σε επίπεδο κοινωνίας και σε προσωπικό επίπεδο της καθεμιάς και του καθενός από εμάς. Είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε σε μια διαφορετική καθημερινότητα, με άλλους κανόνες. Μάσκα, αποστάσεις, υγιεινή. Δεν μπορούμε να αγκαλιάσουμε τους αγαπημένους μας, μένουμε μακριά από γονείς και παππούδες, είμαστε πιο σχολαστικοί στην ατομική υγιεινή. Και φυσικά στερούμαστε τις εξόδους, τις εκδρομές, τις κοινωνικές συναντήσεις στις περιόδους lockdown. Θέλω να πω σε όλους πως είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα.


Η πανδημία δε θα κρατήσει για πάντα. Η επιστήμη προχωρά. Πρέπει να δείξουμε υπομονή και πειθαρχία για να έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Και στη συνέχεια πιο οπλισμένοι να αντιμετωπίσουμε και τις απώλειες στην οικονομική ζωή που είναι εξίσου μεγάλες. Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα των επαφών με τους πολίτες, έχει επηρεαστεί η δυνατότητα φυσικής τους παρουσίας στο πολιτικό μου γραφείο, αλλά γίνεται το ίδιο σημαντική δουλειά και με άλλα μέσα συνάντησης και επικοινωνίας».


ΠΗΓΗ: Έλενα Ράπτη: Οι Έλληνες έχουμε καθημερινή σχέση με τον Θεό – Η πίστη μας είναι μέρος της ζωής μας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου