Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Σε αυτόφωτη πορεία στοχεύον οι Τραμπ-Κούσνερ - Πείραμα η πιθανή πολιτική κάθοδος της νύφης Τραμπ



Το δημοφιλές ζευγάρι βλέπει τους φίλους να του γυρνούν την πλάτη - «Πρόγευση» η γιγαντοοθόνη στην Times Square που τους συνέδεε με τα χιλιάδες θύματα του κορωνοϊού. Οι μαζικές εκδηλώσεις χαράς που συνόδευσαν την εκλογική ήττα του Ντόναλντ Τραμπ κατέστησαν σαφές ένα πράγμα: οι Τραμπ δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ουάσιγκτον. Στην πραγματικότητα, όμως, ούτε στη Νέα Υόρκη τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.

Ο απερχόμενος πρόεδρος το γνωρίζει αυτό και ακούγεται ότι θα αποσυρθεί στην πολυτελή του έπαυλη, στη Φλόριντα. Πλαισιωμένος από τους εναπομείναντες συμμάχους, θα αξιοποιήσει όσες οικονομικές ευκαιρίες του προσφερθούν: βιβλία, ντοκιμαντέρ κλπ. Η τύχη της Μελάνια είναι άγνωστη, καθώς όλο και φουντώνουν οι φήμες που την θέλουν να εγκαταλείπει τον γάμο και την οικογένεια Τραμπ. Η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ, όμως, δεν έχουν πολλές επιλογές. Το μέχρι πρότινος χρυσό ζευγάρι του Λευκού Οίκου θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην βάση του, τη Νέα Υόρκη. Πριν την εμπλοκή τους με την θητεία Τραμπ, υπήρξαν ένα από τα δημοφιλή ζευγάρια του Μανχάτταν. Πλέον, όμως, πρώην φίλοι, συνεργάτες και γνωστοί τους έχουν γυρίσει την πλάτη τους. Θεωρούν ότι τόσο ο Τζάρεντ, όσο και η Ιβάνκα ταυτίστηκαν με αυτό που λίγο πολύ θεωρείται ως η πιο διχαστική και καταστροφική τετραετία για την χώρα.

Ως εκ τούτου, υπάρχει μία ανομολόγητη κοινή απόφαση να τους περιθωριοποιήσουν. Μια πρόγευση αυτού που τους περιμένει ήταν η γιγαντοοθόνη που εμφανίστηκε στη δημοφιλή πλατεία Times Square. Σε αυτήν εμφανίστηκαν τα χαμογελαστά πρόσωπά τους μαζί με τα τραγικά στατιστικά στοιχεία θανάτων από κορωνοϊό και μια απεικόνιση των μαύρων σάκων, στους οποίους τοποθετούνται οι σοροί. Το ζευγάρι απείλησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά η γιγαντοοθόνη δεν απομακρύνθηκε. Φυσικά, η Νέα Υόρκη δεν είναι το μοναδικό μέρος που αποκαλούν σπίτι. Ναι μεν έχουν διατηρήσει το διαμέρισμά τους στο Upper East Side, αξίας 12 εκατομμυρίων, αλλά σκοπεύουν να περάσουν περισσότερο χρόνο στο Νιού Τζέρσεϋ, σύμφωνα με σε μια πηγή που βρίσκεται κοντά στο ζευγάρι. Συνεργάτες τους δήλωσαν ότι δεν είναι απίθανο να ακολουθήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα. Ο Τραμπ έχει συγκεντρώσει αρκετούς από τους πιστούς φίλους και συνεργάτες σε απόσταση αναπνοής από το Mar a Lago. Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα προσιτό περιβάλλον, το οποίο εξάλλου επισκέφτηκαν πέντε φορές μέσα σε ελάχιστους μόνο μήνες.

Με έδρα την συντηρητική Φλόριντα ίσως επιδιώξουν όχι μόνο τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες τους, αλλά και τις πολιτικές. Δεν είναι, άλλωστε, μυστικό ότι η Ιβάνκα δεν έχει αποκλείσει μία αυτόφωτη καριέρα, την οποία ενδέχεται να στηρίξει σύσσωμος ο μηχανισμός του Τραμπ. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κάτι σαν οχυρό για το ζευγάρι από την προοδευτική Νέα Υόρκη. Μέχρι στιγμής, είναι δεκάδες οι επώνυμοι που έχουν διακηρύξει την απόσταση που σκοπεύουν να τηρήσουν από τους Ιβάνκα και Τζάρεντ. Και να αναλογιστεί κανείς ότι λίγα χρόνια νωρίτερα, η παρουσία τους αποτελούσε προαπαιτούμενο για μία δημοφιλή εκδήλωση.

Σκέφτεται να κατέβει υποψήφια στη Βόρεια Καρολίνα το 2022 η  νύφη Λόρα

Την... όρεξη έχει ανοίξει ο Λευκός Οίκος στην οικογένεια Τραμπ καθώς όλο και περισσότερα μέλη της αποκαλύπτουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες.

Η πανύψηλη νύφη του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου (ύψος 1,80), Λάρα Γιουνάσκα, σύζυγος του δεύτερου γιου του Ντόναλντ Τραμπ, Έρικ, είναι έτοιμη να διεκδικήσει μία θέση στη Γερουσία κατεβαίνοντας υποψήφια στις εκλογές του 2022 στη ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Βόρεια Καρολίνα, όπως υποστηρίζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η εβραία σύζυγος του Έρικ Τραμπ εκμυστηρεύτηκε τις πολιτικές της φιλοδοξίες σε συνεργάτες, σύμφωνα με τους New Υork Times.

Με τον Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, τα μέλη της οικογένειάς του ετοιμάζονται ήδη για το επόμενο βήμα.

Τα ονόματα της Ιβάνκα, αγαπημένης κόρης του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου και του συζύγου της, Τζάρεντ Κούσνερ όπως και του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ «ακούγονται» για διάφορες θέσεις: από τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έως την προεδρία των ΗΠΑ.

Αλλά και μία νέα υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ το 2024, όταν θα είναι 78 ετών, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο μόνος που δεν έχει πολιτικές βλέψεις φαίνεται να είναι ο Έρικ.

Ο γιος του Τραμπ είναι χαμηλών τόνων. Ανέλαβε την διοίκηση της εταιρείας του μπαμπά του «Trump Organization» μαζί με τον αδερφό του από τότε που ο Τραμπ πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Σε αντίθεση με τον σύζυγό της, η Λάρα Γιουνάσκα είναι «δύναμη».

Παντρεύτηκε τον Έρικ, το 2014, σε μια μεγαλειώδη τελετή που έγινε στο παλάτι του αμερικανού προέδρου Mar-a-Lago Club, στο Παλμ Μπιτς και κουμπάρος στον χλιδάτο γάμο ήταν ο εβραίος σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Η 38χρονη Λάρα, πρώην personal trainer, εργάζεται ως παραγωγός της τηλεόρασης.

Τα τελευταία χρόνια έγινε το πρόσωπο της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ στο διαδίκτυο.

«Είναι χαρισματική, καταλαβαίνει καλά την πολιτική που έχει να κάνει με τον κόσμο και έχει ένα ένστικτο στα θέματα αυτά. Ειδικά στη Βόρεια Καρολίνα, είναι πασίγνωστη και ο κόσμος τη γνωρίζει. Δούλεψε πολύ σκληρά στην προεκλογική εκστρατεία και συμμετείχε ιδιαίτερα σε πολλές αποφάσεις», είπε στους New York Times η Μερσέντες Σλαπ, σύμβουλος του Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου