Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

The ReMARKables: Η Πρόεδρος του ΑΘΗΝΑ 9.84 και Δημοτ. Σύμβουλος Δ. Αθηναίων, Νίκη Αραμπατζή μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και το OfftRN


Η στήλη μας THE REMARKABLES φιλοξενεί μια πολύ δυναμική κυρία σήμερα. Η συνέντευξη δόθηκε στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητή Νίκη: Καταγωγή, ηλικία, επάγγελμα, σπουδές, πολιτική, δήμος, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, καθημερινότητα κλπ.


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Πατήσια. Είμαι Δικηγόρος στο επάγγελμα. Από χόμπυ, επιλέγω το θέατρο! Μια διαδικασία πολλαπλών διαστάσεων που επικοινωνεί συναισθήματα, ιδέες, απόψεις και αρχές αυτό είναι για μένα το θέατρο. Μέσα σε όλα αυτά αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος στην πόλη μου, την Αθήνα.  Συμμετέχω σε όλο αυτό γιατί πιστεύω ότι πρέπει επιτέλους να κάνουμε κάτι χειροπιαστό για την πολύπαθη Αθήνα χωρίς κούφια λόγια αλλά απτά αποτελέσματα. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε   την  καθημερινότητα του   συμπολίτη  μας λίγο πιο όμορφη, στην καθαριότητα, στο πράσινο, στον φωτισμό. 


ΑΘΗΝΑ 9 84… Η πιο όμορφη στιγμή σου και η πιο σκοτεινή μέχρι τώρα;


Μολονότι συμμετείχα στο Δ.Σ του Αθήνα 9.84 από το 2015 έως το 2019 ως μέλος, όταν ανέλαβα τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης αντιλήφθηκα ότι ο κόσμος των media ήταν ένας κόσμος σχετικά άγνωστος για μένα, όμως με αρκετή δουλειά υπομονή και επιμονή μπορώ να πω με σιγουριά πως βαδίζουμε με σταθερά βήματα και αισιοδοξούμε για το μέλλον του σταθμού. Όταν ο Κώστας Μπακογιάννης μου έκανε την τιμή και με επέλεξε να βρίσκομαι στο τιμόνι του σταθμού της πόλης κατάλαβα εξ αρχής ότι η ευθύνη μου απέναντι στους εργαζόμενους και τους ακροατές του σταθμού θα είναι μεγάλη. Σε συλλογικό επίπεδο μία από τις πιο φωτεινές στιγμές ήταν σίγουρα η μέρα των 33 γενεθλίων του Αθήνα 9.84 μία μέρα που πέρασε από μπροστά μας όλη η ιστορία του σταθμού. Άλλη μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και συνάμα συγκινητική στιγμή ήταν η διεξαγωγή του πρώτου Ραδιομαραθωνίου Αλληλεγγύης του σταθμού της πόλης τα Χριστούγεννα του 2020 για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Ένας ραδιομαραθώνιος που λόγω της πανδημίας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και συμμετείχαν σε αυτόν πλήθος ανθρώπων των γραμμάτων, πολιτικοί και καλλιτέχνες. Με την ευκαιρία που μου δίνεται μέσω της σελίδας σας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και να σας ενημερώσω πως ο Ραδιομαραθώνιος Αλληλεγγύης  ήταν μόνο η αρχή και ότι θα υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων. Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας μπορώ να σας πω με κάθε βεβαιότητα πως σκοτεινές στιγμές από την ημέρα την ανάληψης των καθηκόντων μου δεν υπήρξαν. Αυτό όμως, δε σημαίνει πως δεν υπήρξαν δύσκολες προκλήσεις και αν πρέπει να θυμηθώ μία από αυτές, η απάντηση που θα σας δώσω, είναι αυτή που θα ‘ρθει. Αυτά τα προβλήματα που θεωρούσες πως είναι δύσκολο να τα λύσεις δεν τα θυμάσαι πια, αντίθετα αυτά που έχουν σειρά παραμένουν ως προκλήσεις στο μυαλό σου και είναι αυτά που σε κρατούν σε συνεχή εγρήγορση. 


Πως βίωσες και βιώνεις τον covid 19 και τα αποτελέσματα του;


Ο Καζαντζάκης είχε γράψει ‘’να αγαπάς την ευθύνη, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο’’. Πρόκειται για μια στάση ζωής η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί πιο επίκαιρη από ποτέ. Αναδεικνύεται η σημασία της αλληλεπίδρασης των πράξεων των ανθρώπων, με τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους στους άλλους, έστω και εάν δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Προστατεύω τον εαυτό μου, ακολουθώ τις υποδείξεις των υγειονομικών και προσδοκώ πως αυτός ο εφιάλτης θα  τελειώσει το συντομότερο δυνατό έχοντας εμπιστοσύνη στην Πολιτεία. Αρχικά θα πρέπει να αντιληφθούμε πως ο κορωνοϊός ήρθε στη ζωή μας για να αλλάξει την καθημερινότητά μας, τις προτεραιότητες μας και τις αξίες μας. Θα μου επιτρέψετε σε αυτό το σημείο να σας πω πως  μέσα από όλη αυτή τη νοσηρότητα νιώθω την ανάγκη να σας προτρέψω να  επικεντρωθούμε σε αυτό που λέμε ‘’η επόμενη μέρα’.  Η οποία θα βρει ένα πιο θωρακισμένο σύστημα υγείας και  μια χώρα ψηφιακά πιο εξελιγμένη. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει πιο έτοιμους από ποτέ προκειμένου να ανατάξουμε την οικονομία μας. Τώρα ως ελεύθερος επαγγελματίας και δικηγόρος οι συνέπειες της πανδημίας, ιδίως λόγω της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων και της υπολειτουργίας υπηρεσιών έχουν αφήσει το στίγμα τους.


Σου δίνω ένα τζίνι με 3 ευχές… ποιες ευχές κάνεις;


Δύσκολη ερώτηση. Με βάζεις στη διαδικασία να αναρωτηθώ αν θα τις χρησιμοποιήσω σωστά. Σίγουρα η πρώτη αφορά την υγεία, τώρα περισσότερο από ποτέ αντιλαμβανόμαστε πως η συγκεκριμένη ευχή δε θεωρείται κλισέ και δεν είναι δεδομένη. Η δεύτερη ευχή θα αφορούσε την κατάσταση που βιώνουμε τώρα. Πιο συγκεκριμένα θα ευχόμουν να βγούμε από όλον αυτό το φαύλο κύκλο το συντομότερο δυνατόν, να θρηνήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα και να επιστρέψουμε σύντομα στην καθημερινότητά μας. Την τρίτη ευχή Θωμά μου θα μου επιτρέψεις να την κρατήσω για τον εαυτό μου. 


Μια θετική - ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο; Ποιο είναι το προσωπικό σου μότο; Η φράση που σε παρακινεί, αν θες, που σε εμπνέει. Κάτι φωτεινό για την νέα χρονιά.


Εύχομαι το 2021 να είναι μια χρονιά ελπίδας να κάνουμε τον κόσμο φαίνεται  φωτεινότερος. Αποχαιρετώντας το 2020 ας αφήσουμε στο παρελθόν όλες τις άσχημες στιγμές που έφερε μαζί της η πανδημία και ας κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία, τόλμη και αποφασιστικότητα προκειμένου να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου