Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

2 Χρόνια Ε.Κ.Ο. Επιστημόνων Ν.Δ. Ηνωμένου Βασιλείου!


''Η Ε.Κ.Ο. Επιστημόνων Ηνωμένου Βασιλείου ιδρύθηκε το 2019 και υπάγεται στη Γραμματεία Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες ειδικές κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας στο εξωτερικό. 


Η αρχική πρόταση δημιουργίας έγινε στα τέλη του 2018 από τον τότε Γραμματέα της Γραμματείας Ε.Κ.Ο. και νυν Βουλευτή του Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλη Σπανάκη στον Πρόεδρο και Ιδρυτή μας κ. Μιχάλη Αράπη.


Η ομάδα μας σε μόλις δύο της έτη έχει καταφέρει σπουδαία βήματα σε επίπεδο επιτελικής οργάνωσης, διοργάνωσης εποικοδομητικών εκδηλώσεων και ανάδειξης σημαντικών ζητημάτων. 


Λειτουργούμε με τη μορφή think tank, διαθέτοντας ομάδες σκέψης με ξεχωριστές θεματολογίες (κλιματική αλλαγή, διεθνείς σχέσεις, φυλετική ισότητα, απόδημος ελληνισμός, υγεία, κα.). Αναπτύσσουμε και αποστέλλουμε προτάσεις προς την Γραμματεία μας και την Ελληνική Κυβέρνηση κατόπιν έρευνας. 


Τα μέλη μας προέρχονται από ποικίλα επιστημονικά πεδία καθιστώντας το περιβάλλον της οργάνωσής μας πολύ ενδιαφέρον, λόγω των διαφορετικών οπτικών γωνιών. Ως οργάνωση έχουμε αγαστή συνεργασία με τη Γραμματεία μας και απολαμβάνουμε τη στήριξη του Γραμματέα μας κ. Νίκου Παγώνη.


Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες δράσεις μας, ξεκινήσαμε με ένα σποτ που δημιουργήσαμε για την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πρώτης απαγόρευσης κυκλοφορίας εν μέσω πανδημίας την άνοιξη του 2020. Πολύ σύντομα διοργανώσαμε εκδηλώσεις με επίκεντρο την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και την περιβαλλοντική πολιτική στην Ελλάδα.


Αυτήν την περίοδο προτεραιότητά μας είναι η στήριξη της σύγχρονης γυναίκας σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να της δοθεί ο χώρος και ο χρόνος για πιο ενεργή ενασχόληση με τα κοινά, προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική ανέλιξη. Η έμπρακτη στήριξη μας αποδεικνύεται από την έντονη και πολυμελή παρουσία άξιων και πετυχημένων γυναικών που απαρτίζουν καίριες θέσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου. Η προβολή θέσεων και δράσεων νέων γυναικών στο ΗΒ και στην Ελλάδα είναι στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας.


Επίσης εργαζόμαστε πάνω στην ανάδειξη των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερους συνανθρώπους μας σε ό,τι αφορά τις συνέπειες από την καταστροφή του περιβάλλοντος μέσα από στοχευμένες δράσεις. Επιπλέον σχεδιάζουμε περισσότερες εκδηλώσεις για το προσεχές διάστημα.


Σε επίπεδο επικοινωνίας η οργάνωση μας έχει έντονη και ολοκληρωμένη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn και YouTube). Μέσα από τους λογαριασμούς μας προβάλλονται οι δράσεις μας, πολιτικές εξελίξεις, επιστημονικά κείμενα καθώς και σημαντική αρθρογραφία. 


Βεβαίως προβάλλονται οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που συντελούνται στην Πατρίδα μας, οι θέσεις του κόμματος γενικότερα αλλά και της Γραμματείας μας ειδικότερα. 


Ως Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για όλους εκείνους τους νέους και εξαίρετους επιστήμονες των οποίων το λόγο αναδεικνύουμε. Είμαστε επίσης υπερήφανοι για τη στήριξη μας σε πολύ σημαντικές διοργανώσεις που αναδεικνύουν σπουδαία ζητήματα. 


Αυτά τα δύο χρόνια η Ε.Κ.Ο. Επιστημόνων Ηνωμένου Βασιλείου κατάφερε να κάνει πολύ σημαντικά βήματα. Η ξαφνική αλλαγή στα σχέδια μας, λόγω της πανδημίας, ήταν μια πρόκληση για την οργάνωσή μας. Ωστόσο προσαρμοστήκαμε ταχύτατα και σήμερα συνεχίζουμε οργανωμένα την αποστολή μας.''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου