Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Γιατί ο Γιάννης Οικονόμου ήταν η καλύτερη επιλογή;


Το πρωί της Παρασκευής με μια σύντομη ανακοίνωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Κυριότερη αλλαγή υπήρξε ο ορισμός του μέχρι πρότινος Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Γιάννη Οικονόμου ως Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Μια αλλαγή που δείχνει πολλά για το πως θα κινηθεί ο πρωθυπουργός σε έναν ενδεχόμενο ευρύτερο κυβερνητικό ανασχηματισμό (;)


Ο κ. Οικονόμου δεν ήταν σίγουρα μια τυχαία επιλογή την παρούσα περίοδο. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ανδρώθηκε πολιτικά μέσα στην Νέα Δημοκρατία έχοντας διατελέσει πρόεδρος της γαλάζιας νεολαίας. Το γεγονός ότι είναι ένας πολιτικός από τα σπλάχνα της παράταξης δεν ήταν το μόνο καθοριστικό που οδήγησε τον Πρωθυπουργό σε αυτή την απόφαση.


Σε αυτή την δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών ο Γιάννης Οικονόμου έχοντας σημαντικές επαφές με τον κόσμο της Στερεάς Ελλάδας και με δεσμούς με τον αγροτικό κόσμο τόσο λόγω της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, όσο και λόγω της θητείας του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωρίζει τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Είναι ένας άνθρωπος της αγοράς, που συμμερίζεται τα προβλήματα της κοινωνίας.


Καραγεωργίου Χαράλαμπος (Μπάμπης)

Αρθρογράφος ΓΝΩΜΗ ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ και OFF THE RECORD NEWS

Φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου