Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Ακραίες καταστάσεις Παραμονή και Ανήμερα της Παναγίας - Δεν επέτρεψαν σε υπάλληλο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τουρκία να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κο. Γιώργο Βαρυθυμιάδη, ο οποίος ήταν υπό ''κράτηση'' και μετά... απελάθηκε



Νέα στοιχεία για την προκλητική στάση των αρχών της Τουρκίας απέναντι στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Βαρυθυμιάδη που κρατήθηκε επί ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια απελάθηκε, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.


Σύμφωνα με αυτά οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν την πρόσβαση στον χώρο κράτησης υπαλλήλου του προξενείου για να μιλήσει μαζί του.


Ειδικότερα, όταν ενημερώθηκε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τα όσα συνέβησαν, δόθηκε οδηγία σε υπάλληλο του προξενείου να μεταβεί στο αεροδρόμιο, οι τουρκικές αρχές ωστόσο τον εμπόδισαν να συναντήσει τον Έλληνα κρατούμενο.


Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε εντολή στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα να προβεί σε διάβημα ώστε να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, αλλά και για την παρεμπόδιση επικοινωνίας του κ. Βαρυθυμιάδη με τον υπάλληλο του προξενείου.


Σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την καταχρηστική κράτηση του πρόεδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), Γιώργου Βαρυθυμιάδη, από τις τουρκικές αρχές, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε:


«Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.


Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου