Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Επισπεύδεται η εκλογή προέδρου


Επιταχύνονται οι εσωκομματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ενόψει των επικείμενων εκλογών για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.


Μετά από σύσκεψη με στενούς της συνεργάτες, η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να ρίξει το γάντι στους βασικούς εσωκομματικούς της αντιπάλους, οι οποίοι περιοδεύουν συνεχώς ανά την Ελλάδα, όπως π.χ. ο Ανδρέας Λοβέρδος, και συχνά διαφοροποιούνται από τη γραμμή της ηγεσίας, όπως πρόσφατα με την τροπολογία για τις κυρώσεις στο σκάνδαλο των πλαστών πιστοποιητικών.


"Ολα θα γίνουν με βάση το Καταστατικό με καθαρές διαδικασίες και χωρίς περίεργα παιχνίδια. Θέλουμε εκλογές το συντομότερο δυνατό", λένε συνεργάτες της προέδρου, υπενθυμίζοντας ότι η κ. Γεννηματά από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει πως θα τηρηθούν απαράγκλιτα όλες οι προβλέψεις του Καταστατικού.


Για το λόγο αυτό, η κ. Γεννηματά έδωσε εντολή στον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη, να επισπεύσει τις διαδικασίες. Θα συνεδριάσει αρχικά το Πολιτικό Συμβούλιο και κατόπιν η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ είτε στις 26 Σεπτεμβρίου είτε στις 2 Οκτωβρίου, όπου θα εξεταστεί και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή της ηγεσίας.


Στη συνεδρίαση της Κ.Ε. την βασική εισήγηση θα κάνει η Επιτροπή Καταστατικού, η οποία θα πρέπει να εξετάσεις όλες τις πολιτικές, νομικές και τεχνικές παραμέτρους της διαδικασίας.


Ο στόχος είναι να διεξαχθούν οι εκλογές μέσα στο Νοέμβριο, εφόσον είναι όλα έτοιμα σε πρακτικό επίπεδο, παρόλο που, όπως λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, βάσει Καταστατικού θα μπορούσαν να γίνουν ως τον Φλεβάρη του 2022.


Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αξιοποιηθεί η εμπειρία της διαδικασίας του 2017, αλλά θα προηγηθεί εκκαθάριση του μητρώου, καθώς, όπως λένε, δεν υπάρχει σήμερα αυτή η βάση εκλογέων.


Σημειώνεται ακόμη ότι το Καταστατικό προβλέπει τη συγκέντρωση 5.000 υπογραφών για κάθε υποψήφιο πρόεδρο (Φώφη Γεννηματά, Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο, Χάρη Καστανίδη), κάτι το οποίο αναμένεται να τηρηθεί.


Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος επιθυμεί να πραγματοποιηθεί ο α' γύρος των εκλογών στις 14 Νοεμβρίου και προ ημερών είχε στείλει σχετική επιστολή στον γραμματέα του κόμματος, ζητώντας να συνεδριάσει άμεσα η Κεντρική Επιτροπή για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο επί των διαδικαστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου